Отиди на
Форум "Наука"

dertor

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ dertor

  1. dertor

    ЗАДАЧИ ФИЗИКА

    Моля помогне те за следните задачи от термодинамика и трептения и вълни ТЕРМОДИНАМИКА 1 ЗАДАЧА 273 кубични сантиметра идеален газ се намират при 0 градуса по целзи.Колко става обема му след загряване до 100 градуса по целзи при постоянно налягане? 2 ЗАДАЧА Определете налягането на 4 килограма кислород, затворен в съд с обем V = 2 кубични метра при температура t = 29 градуса по целзи.Моларната маса на кислорода е 32*10-3kg/mol ТРЕПТЕНИЯ И ВЪЛНИ 1 ЗАДАЧА За какво време t махало ще се отклони от равновестното си положение до половината от амплитудата.Периодът му е T = 3,6 s 2 ЗАДАЧА а) В открито море са наблюдавани вълни с дължина 200 метра и честота 0,07Hz. Каква е скоростта им? б) Интензитета на звукова вълна е 9μуWm2 , а на другата вълна е с 30dB по-голям .Колко е интензитета на втората вълна. 3 ЗАДАЧА Наблюдател се отдалечава с 20 m/s от неподвижен тромпетист , който свири нотата ла с честота 440 Hz Каква честота чува наблюдателя? (Vзвука =343 m/s

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...