Отиди на
Форум "Наука"

dasiq

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ dasiq

  1. Така,да въведа малко разяснение.Аз съм Аспарухова БЪЛГАРКА.Първо заглавието не е правилно,не трябва да е "Аспаруховите" цигани ,а Аспаруховите "цигани".Поради простия факт ,че НЕ СМЕ ЦИГАНИ.Антропологично се доближаваме,но винаги се познаваме помежду си.Не говорим цигански турски или какъвто и да е друг език освен български.По-точно майчиният ни език е български.Първо прочетете тоновете литература,които съм прочела аз по този повод и тогава ми обяснявайте какви сме.По повод изказвания от рода на това,че сме цигани,които се опитват да се интегрират,дайте сега да помислим реално. 1.Надявам се всички знаем кога е основана България.Това чисто времево не съвпада с времето, по което пристигат циганите в България(според най-разпространената версия 11-12 век.) 2.Аспаруховски българи някога са се разделили,част от тях е тръгнала на изток от Ефрат къде се намира северна Сирия.Там е някак си безполезно да се правят на каквито не са,не мислите ли?Там хората също се самоопределят като Аспарухови българи. 3.Рода Дуло "изчезва"..."мистериозно" както е описано в добрите стари учебници(разбира се след откриването на Панагюрското съкровище(което разбира се;нека и аз както вие обичате да използвам кавички;"няма нищо общо" с наследството на прабългарите)Няма вседения след кан Севар.Посочва се ,че най-вероятно са били изтребени от върешни междуособици пред 8-ми век,макар изрично да е подчертано ,че и за това няма сведения.И разбира сме в годините между сключването на българо-византийския търговски договор и разгромяването на аварския хаганат в нашите мили учебници,откъдето повечето "българи" черпят "богатите си" знания и на които се доверяват напълно,е посочена като по-важна година само тази,през която българите разбиват арабите,обадили столицата на византия. Случайност,а ? И въпреки това,след само 40 години по-късно, след 2 тежки победи,когато рода Дуло е сее разруха и всява страх..."изчезва мистериозно".Другата пълна простотия е ,че "Някои историци смятат, че Крум произхожда от Куберовия клон на рода Дуло [3] и е нов човек в Плиска, но тяхното мнение не е подкрепено от достигнал до нас исторически извор."(копнато от Уикипедия,широко разпространена и леснодостъпна за масовия български етнос,както и за друго подобни) Мислете,четете и тогава говорете. ПП Тея снимки дето сте качили ...нямам думи,това ли са прабългарите... та жените им са със забрадки...мсилите ли въобще

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...