Отиди на
Форум "Наука"

Zenon

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Zenon

  1. Гледах, пулих се и видях, че на тази снимка всъшност се виждат най-вече Рила, Пирин, Витоша, долините на Места и Струма, Огражден, Беласица, Славянка и яз. Искър дори. И Западните Родопи де. :P Гледани от Североизток. Старата планина е закачена съвсем леко в долния десен ъгъл.

    Много готска снимка! :) Можеш ли да качиш и други такива?

  2. "Защо се получава така, че в бедните държави, където хора в буквалния смисъл умират от глад, раждаемостта е висока, а в богатите държави, където хората живеят на светлинни години по-добре, раждаемостта е толкова ниска и отрицателна."

    Още две кратки:

    - Заради по-високата грамотност

    - Достъпа до контрацептиви

  3. Учените отдавна са разделили проблема с озоновата дупка и глобалното затопляне. Проблемът с озоновата дупка даже го смятат за решен след редица административни и икономически мерки за спиране производството на в-вата които унищожават озона.

    Причината за глобалното затопляне е натрупването на парникови газове в атмосферата (въглероден диоксид, метан, азотни оксиди и водни пари). От тях с най-голяма скорост се увеличава количеството на въгл. диоксид, за това той е най-големият проблем. Приносът на хората за неговото увеличаване е безспорен. Твърденията, че е имало многобройни цикли на затопляния и застудявания са верни, но че това затопляне е естествено не е съвсем вярно. Това е много добре обяснено във филма An Inconvenient Truth (Неудобната истина) от Ал Гор. Там той демонстрира няколко много ясни диаграми и една просто изумителна - зависимоста между циклите на затоплянията и застудяванията и съдържанието на въгл. диоксид в атмосферата през последните 650 000 години. Сигурно вече се досещате, че повишеното съдържание на въгл. диоксид отговаря на по-висока температура. Но по-важното е, че за 650 000 г., когато е имало седем ледени епохи и съответни затопляния нивото на въгл. диоксид НИКОГА не е било по-високо от 300 частици на милион (дори и в най-горещите периоди). В наши дни съдържанието му е приблизително 400 частици на милион. Той прогнозира и нивото което ще достигне въгл. диоксид след 50 години - съдържанието му почти ще се удвои в сравнение с днес. За какви естествени цикли говорим?

    Твърдението, че биосферата е саморегулираща се система може да е вярно, но трябва да се има предвид технологиите на човека от последните 100 години. Способността но човека да наруши равновесието в биосферата е съвсем реална. Хубаво е, че и обратното също важи. Лошото е, че има изключително малко време.

  4. Тая теория не е ли вече само история? Това е възможно най-ненаучната теория, която съм срещал. Тази теория не разполага с никакви доказателства в своя подкрепа - нито на молекулярно ниво, нито на ниво ДНК и РНК, нито на ниво клетка, нито при зараждане на живот, нито при междинни форми при вкаменелостите, нито при появата на различните видове животни (морски, птици, бозайници...). Напротив, всичко сочи против нея!

    Такова нещо като еволюция няма. И учените го знаят много добре, но нарочно продължават да подкрепят теорията, защото в противен случай трябва да признаят Сътворението. Пък това не им се ще. Много лошо става, когато материализма се набърка в науката - спъва и биологията и космологията.

    Ето нещо за дарвинистите, пък и за останалите. Има една глава за Исляма, която можете да прескочите. Ще ми е интересно да прочета мненията на дарвинистите, когато прочетат книгата. Много ще ми е интересно! Приятно четене!

    E_deceit.doc

    "Всички творби на автора се централизират около една обща цел: да се предаде на хората посланието на Корана и така да бъдат окуражени да помислят върху основни религиозни теми като съществуванието и единствеността на Бог, задгробния живот и др., както и да разкрият изкривените основи на нерелигиозните системи и тяхното извратено приложение."

    Това е цитат от книгата.

    Не мога да разбера какво сте се вкопчили в този автор. Имаше и други постове в които са приложени негови статии и саита му. Това е един турски автор, мюсюлманин от чиято библиография (в сайта му) става ясно, че негови основни цели са едва ли не отричане на Ислямския тероризъм и фанатизъм и приписването му на Еволюционната теория (Дарвинизма) и изобщо нейното отричане. Преди да възприемем тази гледна точка на един "теолог ислямист" (ако мога така да го нарека) трябва много добре да се замислим. Освен това е несериозно да се посочва само един източник отричащ Еволюционната теория.

  5. Византиеца само отбеляза, че е възможен и обратен ход в еволюцията, но наистина при хората няма да се получи така ако продължава същата тенденция и темпове на еволюцията на човека.

    Интересно ми е при кой вид е наблюдаван (или по-точно установен по някъкъв начин) обратен ход на еволюцията.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...