Отиди на
Форум "Наука"

Zenon

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Zenon

  1. Гледах, пулих се и видях, че на тази снимка всъшност се виждат най-вече Рила, Пирин, Витоша, долините на Места и Струма, Огражден, Беласица, Славянка и яз. Искър дори. И Западните Родопи де. Гледани от Североизток. Старата планина е закачена съвсем леко в долния десен ъгъл. Много готска снимка! Можеш ли да качиш и други такива?
  2. Още две кратки: - Заради по-високата грамотност - Достъпа до контрацептиви
  3. Учените отдавна са разделили проблема с озоновата дупка и глобалното затопляне. Проблемът с озоновата дупка даже го смятат за решен след редица административни и икономически мерки за спиране производството на в-вата които унищожават озона. Причината за глобалното затопляне е натрупването на парникови газове в атмосферата (въглероден диоксид, метан, азотни оксиди и водни пари). От тях с най-голяма скорост се увеличава количеството на въгл. диоксид, за това той е най-големият проблем. Приносът на хората за неговото увеличаване е безспорен. Твърденията, че е имало многобройни цикли на затопляния и застудявания са верни, но че това затопляне е естествено не е съвсем вярно. Това е много добре обяснено във филма An Inconvenient Truth (Неудобната истина) от Ал Гор. Там той демонстрира няколко много ясни диаграми и една просто изумителна - зависимоста между циклите на затоплянията и застудяванията и съдържанието на въгл. диоксид в атмосферата през последните 650 000 години. Сигурно вече се досещате, че повишеното съдържание на въгл. диоксид отговаря на по-висока температура. Но по-важното е, че за 650 000 г., когато е имало седем ледени епохи и съответни затопляния нивото на въгл. диоксид НИКОГА не е било по-високо от 300 частици на милион (дори и в най-горещите периоди). В наши дни съдържанието му е приблизително 400 частици на милион. Той прогнозира и нивото което ще достигне въгл. диоксид след 50 години - съдържанието му почти ще се удвои в сравнение с днес. За какви естествени цикли говорим? Твърдението, че биосферата е саморегулираща се система може да е вярно, но трябва да се има предвид технологиите на човека от последните 100 години. Способността но човека да наруши равновесието в биосферата е съвсем реална. Хубаво е, че и обратното също важи. Лошото е, че има изключително малко време.
  4. "Всички творби на автора се централизират около една обща цел: да се предаде на хората посланието на Корана и така да бъдат окуражени да помислят върху основни религиозни теми като съществуванието и единствеността на Бог, задгробния живот и др., както и да разкрият изкривените основи на нерелигиозните системи и тяхното извратено приложение." Това е цитат от книгата. Не мога да разбера какво сте се вкопчили в този автор. Имаше и други постове в които са приложени негови статии и саита му. Това е един турски автор, мюсюлманин от чиято библиография (в сайта му) става ясно, че негови основни цели са едва ли не отричане на Ислямския тероризъм и фанатизъм и приписването му на Еволюционната теория (Дарвинизма) и изобщо нейното отричане. Преди да възприемем тази гледна точка на един "теолог ислямист" (ако мога така да го нарека) трябва много добре да се замислим. Освен това е несериозно да се посочва само един източник отричащ Еволюционната теория.
  5. Интересно ми е при кой вид е наблюдаван (или по-точно установен по някъкъв начин) обратен ход на еволюцията.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...