Отиди на
Форум "Наука"

anninka

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ anninka

  1. Здравейте,отново имам нужда от вашата помощ.Трябват ми отговори на няколко въпроса: 1.Какво наричаме резултат на сила? 2.Какви са взаймните посоки на ъгловата и линейната скорост? 3.Каква е връзката между големините на линейна и ъглова скорост при равномерно движение по окръжност? Какви са нормалното и тангенциалното ускорение при такова движение? 4.Каква е връзката между големините на линейно и ъглово ускорение? 5.Какви са взаймните посоки на сила и на момент на сила? 6.Каква е връзката между компонентите на потенциалната сила и на потенциалната енергия на полето? 7.Каква е връзката между момент на сила и момент на импулс? 8.Изразете момента на силата и момента на импулса чрез инерчния момент? 9.Изразете работата и кинетичната енергия при въртене чрез ъглови и механични величини? Благодаря предварително!!!!
  2. Здравейте,отново имам нужда от вашата помощ.Трябват ми отговори на няколко въпроса: 1.Какво наричаме резултат на сила? 2.Какви са взаймните посоки на ъгловата и линейната скорост? 3.Каква е връзката между големините на линейна и ъглова скорост при равномерно движение по окръжност? Какви са нормалното и тангенциалното ускорение при такова движение? 4.Каква е връзката между големините на линейно и ъглово ускорение? 5.Какви са взаймните посоки на сила и на момент на сила? 6.Каква е връзката между компонентите на потенциалната сила и на потенциалната енергия на полето? 7.Каква е връзката между момент на сила и момент на импулс? 8.Изразете момента на силата и момента на импулса чрез инерчния момент? 9.Изразете работата и кинетичната енергия при въртене чрез ъглови и механични величини? Благодаря предварително!!!!
  3. Моля някой ако може да помогне с отговора на гореспоменатият въпрос или да ме насочи към информация. Благодаря предварително.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...