Отиди на
Форум "Наука"

tribun

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ tribun

  1. Да една от версиите, че става въпрос за минойците и о-в Тера, но ето и " Съветът на жреците на богинята Нейт от Саис, покровителка на науките, открил на Солон, че има архиви отпреди хиляди години, в които става дума за континент оттатък Херкулесовите стълбове, погълнат от водите към 9560г. пр. н. е. Платон не прави грешката да смесва Атлантида с Америка, а ясно казва, че един друг континент се намира на запад от Атлантида. Говори за океан отвъд Гибралтарския проток – за него Средиземно море е “само едно пристанище”. Именно в този океан – Атлантическия посочва мястото на острова континент, по-обширен от Либия и Мала Азия взети заедно.. " То най-добре да мога да намеря текста в оригинал, защото интерпретации и версии много
  2. tribun

    Атлантида

    Здравейте, търсих нещо по темата Атлантида по която се позаинтересувах напоследък. Има ли нещо по автентично като сведение от това на Платон. Само да нахвърля данните от философа : Източникът на легендата за Атлантида е гръцкият философ Платон и неговите произведения Timeaus и Critias. В тези диалози, Платон разказва историята на един гръцки държавник на име Солон, който пътува до Египет, където му е била разказана историята за Атлантида, която по това време е била вече на 9 000 години. Според историята, която Солон чул, някога е имало могъща островна нация, наречена Атлантида, която се е намирала по средата на световния океан, отвъд "Стълбовете на Херакъл" (известен днес като Гибралтарския проток). Хората от Атлантида започнали опити да завладеят околните земи, включително Гърция и Египет. До тук добре, Но тук... Група мъже от Атина, Гърция, повели обединена войска, включваща съюзници от цяла Гърция, към Атлантида да спрат атаката им. Мъжете от Атина са били изоставени от своите съюзници, и трябвало да се борят сами, но все пак успели да победят Атлантите. За съжаление, след като Атиняните спечелили битката, островът Атлантида е бил разтърсен от огромни земетресения и наводнения. За едно денонощие Атлантида изчезнала под морето. Какви мъже от Атина, какви гърци какви 5 лева ? Преди 9 000 години.!!! Приемаме, че не са "гърци", а някакви "прото - автохтонци" от неолита ???, Та тези не само побеждават високо цивилизованите атланти, но и в стил червената армия ги преследва до острова им континент в сърцето на Атлантика. Въпроса ми е как "привържениците" на Атлантида приемат последния абзац - като притурка (послъгване) появила се най-вероятно от самия Платон - целта да вдигне поизмачканото самочувствие на атиняните след пелопонеската война..!!! или не обръщат внимание на досадното петънце. Аналог с египтолозите, които приемат сведенията на Мането от Менес насам, а до там като глупости .

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...