Отиди на
Форум "Наука"

valerigiz

Потребител
  • Брой отговори

    10
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от valerigiz

  1. тѪпанъ не има како да се изясни в тУпан; това не ест русски.

    Близко до умът ест, че „тъпанар“ се образуе от тъпан + арь.

    Колкото до „тъп(оумен) человек“ — има си дума „тъпак“, образувана по образецът на добряк, веселяк, левак и пр. Крайне вретме ест блъгарете да се научат да говорят на родният си език, а Владко Мурдаров и сие — доброволно да изпият по два-три литра белина со живачни примеси.

    П.П. ЧИЯ/ДЖИЯ — потрисащи туркщини, които трябва да се извръгнат завинъги от езикът.

    Съгласен съм с Вас господине. А какво ще кажете за думата "тупам"? Тя има ли връзка с думата "тъпан"?

  2. Сегашното ни "И" е двойно, защото очакваме второто идване на Исус. Предишното изписване е с единично - Iсоус.

    Така правилното е Исус или IIСУС, но се чете с неудължено, нормално И.

  3. Думата "ИСТИНА" може да се преведе като "Ис"+"Тиеу"="Исус"+"Дух" и е от Български (Тиракийски) произход. Някои археолози са чували за "богинята" Истия (Иистеу), а други за "бог" Дионисус, който всъщност е Бог ДиОн ИсУс - Даващият Светлина Истина и Успение, в който нашите предци са вярвали, че ще се въплъти много преди наистина това да се случи с Исус - Верният (Истинният) Амин.

  4. Бог

    БОГатство

    БоЛгария

    БоЛгарин

    УчитеЛ

    * Буквичката Л в ранното си изписване е такава λ (ламбда). Горната ѝ част е с топченце, което означава "стремеж кум светлината и Духа". В този аспект разгледайте думата "учител" - това е човек, който прави така, че стремежът, който по начало е "надолу" (у) да стане "нагоре" (λ).

    • Upvote 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...