Отиди на
Форум "Наука"

valerigiz

Потребител
  • Брой отговори

    10
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ valerigiz

  1. Съгласен съм с Вас господине. А какво ще кажете за думата "тупам"? Тя има ли връзка с думата "тъпан"?
  2. Да бъдеш християнин, според мен, означава да ВЯРВАШ в Исус Христос и да споделяш и прилагаш моралните ценности на тази Вяра.
  3. Сегашното ни "И" е двойно, защото очакваме второто идване на Исус. Предишното изписване е с единично - Iсоус. Така правилното е Исус или IIСУС, но се чете с неудължено, нормално И.
  4. Думата "ИСТИНА" може да се преведе като "Ис"+"Тиеу"="Исус"+"Дух" и е от Български (Тиракийски) произход. Някои археолози са чували за "богинята" Истия (Иистеу), а други за "бог" Дионисус, който всъщност е Бог ДиОн ИсУс - Даващият Светлина Истина и Успение, в който нашите предци са вярвали, че ще се въплъти много преди наистина това да се случи с Исус - Верният (Истинният) Амин.
  5. Галата, Галатин (село) - името произлиза от Гал, Кал - смисъл на черна земя или мокра пръст. А като професия - галатин = земеделец.
  6. Бог БОГатство БоЛгария БоЛгарин УчитеЛ * Буквичката Л в ранното си изписване е такава λ (ламбда). Горната ѝ част е с топченце, което означава "стремеж кум светлината и Духа". В този аспект разгледайте думата "учител" - това е човек, който прави така, че стремежът, който по начало е "надолу" (у) да стане "нагоре" (λ).
  7. Може да се замести с "нежели": Не го приемат в селото, нежели - в кръчмата.
  8. Мога да предложа използване на думата "тупанджия", както се използва в някои селища. Тупам, тупан е преминало в тъпан.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...