Отиди на
Форум "Наука"

Iskra ivanova

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Iskra ivanova

Iskra ivanova's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Ееееее, много ви благодаря. Точно това е отговорът. 1,75 л. Страхотна помощ!!!!!! Да сте живи и здрави!!! Уникални!!!! Даже смятам да остана във форума. Може да не участвам активно, но поне ще научавам интересни и полезни неща! Лека вечер и до скоро!
  2. Там е работата, че никакви други стойности не са дадени в задачата. Затова ми е толкова трудно, може би.
  3. Благодаря ви за отзивчивостта. Ще се боря още, включвайки и вашите мнения и се надявам да стигна до решение. Засега според формулите и знанията, които имам ми се получава много малка разлика, от рода на 1,75 л. повече, което наистина е незначително. Но не съм сигурна, че подходът, който използвам е правилен. А то е: пресмятам промяната на потенциалната енергия. След което намирам колко J има в 1 л. дизел, съответно после колко са в 40л. И накрая умножих получената цифра от дизела по потенциалната енергия. Ето в това не съм сигурна дали е правилно като операция. Следва ли да се умножава енергията по енергията от горивото?
  4. ← Физика БГ Наука - Форум » ГОЛЯМА СПЕШНА помощ Първо да поздравя всички. Много ми е приятно!Аз не съм физик и не ми се отдава смятането. Но ми поставиха следната задача, която трябва да реша бързо, затова прибягвам до помощта на вас умни хора. Та на въпроса: Aко тръгнеш от Сф до Варна с кола и изхарчиш за път 40л. дизел, колко литра повече ще изхарчиш на връщане при еднаквиусловия за пътуване.Приемама, че София е на 560 м.надморска височина, а Варна на 0 м. А колата с пътниците тежи 2 тона. Аз с беглите си познания сметнах промяната на потенциалната енергия. Сметнах и колко Джаула има в 1 л. дизел, но от тук нататък не мога да продължа. Моля някой само да ми подскаже как да стигна до отговора!!!! Безкрайно ще съм благодарна!!!!!!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...