Отиди на
Форум "Наука"

Ground Zero SPL

Потребител
  • Брой отговори

    12
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Ground Zero SPL

  1. В този ред на мисли, спокойно мога да заява, че тази твоя теза се явява пълна глупост, защото Иешуа учи народа да изпълняват (спазват) Закона и да се подчиняват на кесаря. Също така учи да дадеш едната (от двете си) ризи на ближния, както и да раздадеш богатството си на бедните и да го последваш. То ест, пряко загатване, че материалното, така или иначе, е преходно. Мен не ме интересува кесаря и други подобни..., а ме интересува единствено най-вече Христос! Иисус за мен (и не само) не е против богатството , НО ДА СЕ ПОЛЗВА, КАКТО ТРЯБВА - точно за това намеква, когато заговори в случая за материалното богатство. Особено тия неща са прости за разбиране, но не на всеки им изнасят. В тази книга има доста неща обяснени на много по-прост начин за стария и новия завет... Всички знаем, че в Библията почти всичко е с притчи и тем подобни... и човек може да си разтълкува едно и също нещо на много варианти (особено, когато се търсят мненията от всякакви източници - става манджа с грозде)... и също така, че мненията на вярващ и невярващ винаги са във война. Аз не съм против невярващите. Имам и приятели, които по някаква причина са невярващи, но сме се примирили с факта, че нито единия може да надприказва другия и за това си говорим за съвсем други неща. Не харесвам на някои невярващи, че се опитват едва ли не да се подиграват на вярващите.... Така можем да спорим и един месец.... без да се надприказваме, така, че живи здрави. Всеки има свободната воля и всеки си е отговорен за нея. Кой, както иска така да си го разбира!
  2. Това твърдение не е вярно и издава човекът, който не е прочел и един ред от Евангелията. ----------------- Пак призовавам: по темата да пишат само хора, които привеждат примери (за и против историчността на Христос) и разбират от материята; а не тези, които си мислят, че разбират и само пълнят със спам!
  3. Виждам, как много хора гледат с омраза и със зла мисъл на тази книга така наречена "Библия" в, която не учи хората нито на лошо, нито на омраза, нито на лицемерие и прочие в тоя смисъл. Има неща, които учат на убийства, лицемерие и прочие...- там толкова много хора гледат с интерес и вършат подобни неща, а, в Библията не се учи на нищо такова, а много хора я гледат с омраза и, че нямало Бог и не знам си какво... - това доказва, че проблема е в човека! Чудеса за, които пише в Библията (и не само) могат да се правят и сега... В Библията Иисус си го каза, че има много овце по света, но ще привлека и тях и ще бъдем едно добро стадо с добър пастир. Това ще рече, че каквато власт е дал на учениците си - подобна може да даде и на всеки един достоен човек в ден днешен и по всяко време. Проблема е ,че има не малко хора, които не вярват в Бог, или вярват, ама не знаят в, какво вярват и как вярват... или просто Вярата им е ограничена и несъзнателна. Подобно нещо се случва и при някои православни Свещеници. Например: Познавам един архимандрит, който хората постоянно го търсят, защото Бог чрез него и вярата му е помагал на много хора с най-различни болести. А, някои от събратята му монаси и свещеници го имаха за еретик и, че разговарял със дявола и тем подобни...Това доказва, че има свещеници, които четат Евангелието, ама не вярват достатъчно в него, колкото и да се правят. Сега се кажете, че поредната манипулация е прочие... Да, наистина се случват и подобни неща, но не на всякъде и по всяко време. Има свещеници, които си правят реклама, че могат да лекуват и прочие... най вече за да си изкарат някой лев повече от свещи... Хората идват, но с времето драстично намаляват. Така, че не всякъде е така, както изглежда! Гарантирам, че човек ако иска може сам да разбере дали има или няма Бог! Стига само да не си поставя ограничения, срокове, очаквания, своеволия и суеверия...а, да търси искрено от сърце!
  4. Да, разбирам. Ако не е проблем, нека темата остане отключена. Може да се намери случайно човек, който е подочул нещо по въпроса.
  5. Здравейте! Интересувам за квартала Върба, който се намира до самия град Радомир. Търсих из интернет, но не намерих това, което ме интересува. Какво точно ме интересува: 1. Интересува ме, кога са основани гробищата на квартал Върба. 2. Ако квартала преди години се е казвал с друго име или имена - с кои ? 3. Интересува ме също точно на това място - дали преди много години е имало нещо подобно на църква, без значение от коя религия ? Снимка: http://prikachi.com/images/551/8409551O.jpg Преглед на мястото в Google Maps

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...