Отиди на
Форум "Наука"

virus

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за virus

Лична информация

  • Пол
    Мъж

virus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. virus

    Въпрос.

    Искам да попитам дали нивото на Ph в хлоропластите, в пространството затворено от външната и тилакоидната мембрана е най-ниско поради наличието на повече протони. Дали това е аналогично на факта при митохондриите, че в пространството между вътрешната и външната мембрана има най-ниско съдържание на Ph?
  2. Ето малко информация за други хормони, които се срещат у човека: Трийодтиронин - Открит е през 1952 година и е хормон на щитовидната жлеза. Той влияе върху окислителните процеси в тъканите Паратхормон - Това е хормон на околощитовидната жлеза. Влияе върху обмяната на калция и фосфора, и спомага за нормалното вкостяване, както и за нормалната възбудимост на мускулите и нервите. Адренокортикотрпен хормон - Хормон на предния дял на хипофизата. Той влияе върху кората на надбъбречните жлези. Окситацин - Хормон на задната част на хипофизата. Намера се в кръвта на бременна жена и стимулира съкращенията на матката по време на родовия акт и затова се използва в акушерската практика. Има силно влияние, особено върху отделянето на мляко от млечната жлеза. Алдостерон - Хормон на надбъбречните жлези, който повлиява обмяната на готварската сол. en.wikipedia.org
  3. Отново по въпроса-някъде съм чел и си спомням, че беше 520 kPa.
  4. И коя температура е стайна?
  5. Мисля, че 520 kPa, но не съм сигурен.
  6. Знам за Physalia physalis, която я има в учебника, но си мислех, че испанската каравела може да е друго животно.Както и да е, благодаря за отнетото време.
  7. Не, гледам теста и пише испанска каравела. Не пише нито португалка фрегата, нито португалска галера, а испанска каравела. Търсих из интернет, но не намерих информаия за това мешесто. Не знам латинското му наименование, та да намеря данни за животното.
  8. Искам да попитам какво животно е ИСПАНСКАТА КАРАВЕЛА. Имаше го на последната олимпиада по биология и не спирам да се чудя дали е корал или медуза(със сигурност е мешесто животно). Ако някой има информация нека я сподели. Благодаря предварително!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...