Отиди на
Форум "Наука"

Lilyana

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Lilyana

  1. Излезе третата книга на "Тракийското писмо - декодирано" от д-р Гайд. В нея се излагат още факти /не че в първите две бяха малко!/ в полза на това че посветените жреци сред траките са владеели тази реч. След прочита на книгите какво мислите? Чувала съм дори че египтяните /на които все повече неща сочат, че културата им е дошла от Север, тоест Европа или Тракия../ са криели глрасните на думите си.. докато все още са употребявали думите на първичната реч, Силната. И още - през египетския КОПТСКИ диалект за пръв път е прочетена и тракийска ЛИНЕАРНА писменост - на пръстена от Езерово. Всичко това - в Третата книга! http://www.institutet-science.com/bg/moreArtb.php Тука не сте случайни хора, очаквам СЕРИОЗНА ДИСКУСИЯ!!!
  2. НАГАЖДАНЕ ли??? Моля вижте амулета от Тартария и някой сведущ по йероглифите да си каже думата! Че и аз ако искам да издълбая тия йероглифи на плочка горе-долу така ще излезе. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Самите египтолози не знаят С ТОЧНОСТ какво пише на йероглифите или учените - в клинописните плочки! Но след като очевидно е писменост, ЦЯЛ СВЯТ знае за техните открития, предположения и догадки! Спят ли ВСИЧКИ наши учени /изключвам ентусиастите от регионалните музеи/ , или на някои определени кръгове им дават приспивателно!!
  3. А чел ли е някой "Тракийското писмо декодирано"? Който е имал интерес към “Шифърът на Леонардо” едва ли ще остане разочарован от тази книга ...освен ако не ни действа пословутия комплекс, описан още при Чудомир в разказа - "...Ама това бил наш Филчо". Тоест - прословутото недоверие че от България и от българите може да произлезе нещо интересно и добро!!! Но тук не става дума просто за “нещо интересно” и просто за “нещо добро”. Оказва се, че плочката, декодирана през египетските йероглифи в първа част "Тракийското писмо декодирано -I" ..... ..... е лежала в кутия под формата на кивот, също изписана със дълбоко смислени символи, които не са прости ченгелчета. Били са във врачанския музей, но никой не се е сетил да търси значението на тази украса и на съществата "пазители" в четирите ъгъла на кутията. Втората книга е по-обемна от първата, защото освен кутийката са се намерили по музеите още доста неща, които могат да се прочетат по този метод. Според описаното в предговора и се оказва, че голяма война явно ще води този учен за откритието си. /Тя комшийската помия вече тече в Нет-а ... без НИТО ЕДИН НАУЧЕН аргумент срещу откритието!!!/ Вадил е данни от библиотеките във Ватикана и от библиотеките на коптските монаси в Египет – донякъде с риск за хората, предоставили му /може би полунелегално?/ писания, крити стотици години. Той самият споделя, че доста наивно е вярвал че именно в България ще срещне силна научна подкрепа.. но се оказва, че я среща от редовите учени по музеите, а на централно ниво траколозите мълчат, за да не дадат на друг славата си...или пък за да не признаят невежеството си по египетските йероглифи. /Може би е жалко, че проф.Фол почина преди тия открития.../ Започвам да си мисля, че нещата за "световната конспирация" не са толкова преувеличени. То си е голяма сензация да се докаже, че траките, като едни от потомците на Ной, са имали писменост а и при това са се покланяли на истинския Бог-Творец не като невежи езичници, а като просветени пророци /е, поне някога в началото /. Но сензациите в полза на един мъничък народ явно се оказват неизгодни! Ами евреите и техния монопол над титлата "богоизбран народ"... Ами съвременните западняци, на които им е изгодно те да ни учат на християнство нас, “захлупените от Източна Европа”... Пък и прословутото ни ниско самочувствие – резултат от векове потъпкваната светла памет и национална гордост на този народ. Май никой няма интерес той да се събуди ...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...