Отиди на
Форум "Наука"

baka

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ baka

  1. УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Разсипването на българската природа продължава! Незаконното строителство в защитени територии се превръща в практика. Националното ни богатство се разпродава и унищожава. България стана място за влагане на капитали, с неясен и съмнителен произход. Туризъм - най-лесният начин за пране на пари в България, за сметка на нашата природа, за сметка на бъдещето на децата ни. Днес над Природен парк “Странджа” виси заплаха! Шепа хора се опитват да заличат най-голямата защитена територия в България – Природен парк “Странджа” като обжалват заповедта за обявяване на Парка. Тази заповед е единственият документ, който спира застрояването сега. Резултатите от подобно строителство всеки може да види - от Златни пясъци през Слънчев бряг и Созопол, до Лозенец и бившия къмпинг Нестинарка край Царево. Случи ли се това, България ще се прости завинаги с едно от най-очарователните кътчета от своята природа. КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА И КОЙ ГУБИ? Печелят единици, губим всички! Губим идентичността и уникалността на Черноморското ни крайбрежие! Губим българските туристи! Губим места, които в Европа вече трудно могат да се видят! Губим уникални растителни и животински видове, много от които се срещат единствено тук в България, а дори и в света! Губим вековните традиции на българското население! Губим уникалният ни фолклор! НАИСТИНА ЛИ ЩЕ ПОЗВОЛИМ ДА СЕ СЛУЧИ И ТОВА? Ако и този път си затворим очите и си кажем , че ние нищо не можем да направим, ще рухне цялата система от защитени територии в страната. ЗА ДА ПОДКРЕПИМ ПРИРОДЕН ПАРК “СТРАНДЖА” организираме на 21 април 2007г., събота от 11.00 ч. шествие с фолклорна програма, което ще тръгне от площад “Тройката” гр.Бургaс, ще мине по улица “Александровска”, по улица “Богориди” и ще се установи в Морската градина (Събитието е част от национална акция, провеждаща се в още девет града в страната- София, Шумен, Варна, Враца, Русе, Габрово, Рила, Сливен и Белене, с подкрепата на Асоциация на парковете в България и неправителствените природозащитни организации в България) ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НАС! Поканете близки, познати, приятели, колеги! Нека покажем своята позиция и общественото мнение за опазването на природата ни! За Вас и за децата ви! ЗАЩОТО БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА СИ ОТИВА, ТОВА ЗАСЯГА ВСИЧКИ НИ!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...