Отиди на
Форум "Наука"

D.Stoyanov

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за D.Stoyanov

D.Stoyanov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Добре, а има ли вече добър проводящ материал за 3д принтери?
  2. точно полимер с пиезо-свойства търся в момента В първото видео което пусна се показва за малко проф. Беллман. Аз се свързах с един от неговите колеги (доста интересни хора) и от разговора ни стигнах до извода,че са необходими 4 слоя и теоретично ще проработи. 1во хартиена основа, после долен електрод от проводящ полимер, среден активен слой от полимер с пиезо свойства и горен електрод. Предполагам ,че със ситопечат ще могат да се принтират един върху друг, и при пускането на сигнала би трябвало всички слоеве да се държат като мембрана.
  3. Здравейте отново, Малко се забавих с отогова защото имаше странен проблем с регистрацията ми и се наложи да правя нова... Както и да е, по темата - Мисля, че не се изказах правилно като казах "сензори", по скоро трябва да ги герерализирам като "електроника" или "изделия". Другото ми хоби е свързано с музика и по тази причина мисля да започна с принтируеми високоговорители.Срещал съм работещи прототипи по чуждестранни форуми. В момента правя проучване за подходящи полимери и техника на принтиране (ако се сещате за нещо по-достъпно от флексо печат и сито печат моля споделете), като на този етап въобще не говорим за 3D принтиране. PS: някой да помогне с материали за органични полимери на български? ?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...