Отиди на
Форум "Наука"

Габрина

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Габрина

  1. Благодаря за отговорите. В крайна сметка начертах чертежа в реални размери и сечението се премести от другата страна на т.О и решението дойде само с прилагане два пъти на питагоровата.
  2. Моля за помощ с една задача по математика. До понеделнин трябва да съм я решила за по висока оценка. Опитах се но нищо не се получава. Задача: Дадена е сфера с радиус 13 и точка А на разстояние 14 от центъра на сферата. Сферата е пресечена с равнина, така че всички точки на получената окръжност се намират на разстояние 15 от точката А. Намерете дължината на окръжността и лицето на сечението. Направих няколко чертежа и мисшя че този отговаря но не мога да намеря останалото.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...