Отиди на
Форум "Наука"

Zamorod

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Zamorod

Zamorod's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Здравейте! Спешно ми е необходима помощ по една фактологична справка, която правя за една книга. Може ли отнякъде да се потвърдят следните текстове: "Една Александрийска школа, както цялата школа след това на неоплатониците, представя едно единение между наука, философия и религия – когато още не са били дефинирани с отделни свои схващания... в тази школа човешките раси се разглеждат по-скоро в идеята за Сътворението, отколкото в идеята за еволюционността, след като вече светът е сътворен..." "В Александрийската школа ще намерим алегоричността. Там я няма идеята за спасението, а присъства идеята за развитието, за разлика от Антиохийската, която търси път за съвършенство като идея за спасение..." "Антиохийската школа е рожба на християнската епоха и това само за себе си вече дава съвършено друга разцветка на разглежданите проблеми. Там се поставя въпросът за вярата, религията, благовестието, поставят се подвизите, които ще дадат характеристика на личността. Но в тази школа ние няма да намерим изворното начало в идеите за Сътворението, посочено в други школи, а рационалност в тълкуването на Библията, като тезата за падението. Антиохийската школа ще постави въпроса от гледището предимно на християнската доктрина, но в тълкуванията на юдейското изповедание, и то по-скоро в официалното, външното, отколкото в кабалистичното знание. Затова има разминаване с Александрийската школа."

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...