Отиди на
Форум "Наука"

Любо

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Любо

Любо's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Репутация

  1. Пускам тази тема с няколко въпроса , за които досега не намерих опит за реконструкция различна от " Няма оцелели данни , извори ". Не искам да си измисляме алтернативна история , а на база археология , нумизматика и други данни да очертаем някакъв хоризонт. Въпросите ми са следните : 1 . Какъв е предполагаемия брой на нормален български гарнизон в неголяма крепост от този период ? 2. Дали е имало наши крепости изцяло защитавани от наемници през този период ? 3.Възможно ли е част от крепостите да не са били с пълен състав на гарнизона или да не са били използвани въпреки наличието си през този период ? 4.Какъв теоретично е бил морала и бойния опит на нашите гарнизони спрямо враговете през този период с оглед на наличните данни? 5.Дали е било възможно Видинското царство и Добруджанското деспоство да са изпращали какъвто и да е на брой военен контингент в помощ на Търновското царство през този период ? 6.Дали османците са били достатъчно силни да поставят навсякъде силни и големи гарнизони в новозавладените български земи през този период ? 7.Какъв наш военен контингент като постройка и тактика в малък брой ( гарнизонен ) е било възможно да забави или спре похода от 1388 ? Не искам фантастични данни а реален размисъл и хипотеза 8.Каква е разликата 1330 , 1365 и 1388 в нашето въоръжение и бойна тактика срещу различните противници на ниво гарнизони ? Благодаря предварително.Българската средновековна история ми е слабост и представлява интерес за мен.Ще се радвам на мнения

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...