Отиди на
Форум "Наука"

Заинтересован

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Заинтересован

Заинтересован's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. В клипа е показан макет за онагледяване на много интересна идея. Постановката се състои от съд с трапецовидно хоризонтално сечение, пълен с флуид ( задължително условие плътността да е в пъти повече от тази на въздуха ). На срещуположните стени на съда са прикрепени свободно въртящи се дискове с равномерно разположени отвори по цялата периферия. През отворите преминават цилиндри ( цилиндрите са празни ). Поради формата на съда обема на цилиндрите (потопени във флуида) намиращи се към основата на трапецовидното сечение е в пъти по голям от обема на срещуположните им цилиндри. При тази конфигурация се получава дисбаланс, който ще доведе до непрекъснато въртене на дисковете. Моля някой да опровергае горното с формули или да потвърди обратното. Благодаря предварително ! https://www.youtube.com/watch?v=wI7j6YYZ8-I

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...