Отиди на
Форум "Наука"

koomshiqta

Потребител
  • Брой отговори

    11
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за koomshiqta

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

koomshiqta's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

16

Репутация

  1. Новата анимационна документална поредица "Българските учени" разказва за достиженията на родните светли умове, които със своите труд и постоянство са оставили ярка следа в световната история. Образователният проект е дело на сдружение "Българска история" с подкрепата на VIVACOM и цели да "хвърли светлина" по тази често пренебрегвана от обществото ни тема. Поредицата е с обем 10 епизода, а днес излезе четвъртият, посветен на проф. д-р Димитър Пасков. Новите епизоди се качват всеки вторник в този плейлист: https://www.youtube.com/playlist?list=PLHgrQVr5oqug7fKOpATJ07O9PsDFof6A8 Надявам се да ви хареса!
  2. Това е и последният десети епизод, посветен на Дравската операция от ВСВ. Изключително много се радвам за проявения интерес и се надявам видеата действително да бъдат полезни някому, защото това е техният единствен замисъл (...като изключим родолюбивите подбуди...)! Дано скоро на бял свят се появят още подобни проекти, посветени на българските наука, изкуство, духовност и т.н.
  3. Предпоследният 9-и епизод: отбраната на българското небе през Втората световна война
  4. Осмият епизод, посветен на легендарната Дойранска епопея
  5. Със сигурност доста бележити битки ще се окажат пропуснати, но трябва да се имат предвид малките рамки, които проектът налага. Надявам се в бъдеще подобен проект, разглеждащ обаче подробно всяка една война, да намери реализация.
  6. Продължаваме с четвъртия епизод и превземането на Одринската крепост през Балканската война.
  7. Здравейте! Радвам се, че поредицата Ви е направила впечатление. Заповядайте първия епизод от нея, посветен на битката при Сливница през 1885 година. Всеки вторник и петък ще излиза нов епизод, който ще бъде качван в канала на "Българска история" в Ютюб, а също и във фейсбук страницата на сдружението. Епизодите са както с английски субтитри, така и с български, предвидени за нашите сънародници с увреден слух. Приятно гледане!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...