Отиди на
Форум "Наука"

koomshiqta

Потребител
  • Брой отговори

    11
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от koomshiqta

  1. Новата анимационна документална поредица "Българските учени" разказва за достиженията на родните светли умове, които със своите труд и постоянство са оставили ярка следа в световната история. Образователният проект е дело на сдружение "Българска история" с подкрепата на VIVACOM и цели да "хвърли светлина" по тази често пренебрегвана от обществото ни тема. Поредицата е с обем 10 епизода, а днес излезе четвъртият, посветен на проф. д-р Димитър Пасков.

    Новите епизоди се качват всеки вторник в този плейлист: https://www.youtube.com/playlist?list=PLHgrQVr5oqug7fKOpATJ07O9PsDFof6A8

    Надявам се да ви хареса! :)

    Poster_ver_2_small.jpg

  2. Това е и последният десети епизод, посветен на Дравската операция от ВСВ. 

    Изключително много се радвам за проявения интерес и се надявам видеата действително да бъдат полезни някому, защото това е техният единствен замисъл (...като изключим родолюбивите подбуди...)! Дано скоро на бял свят се появят още подобни проекти, посветени на българските наука, изкуство, духовност и т.н. :)

  3. Със сигурност доста бележити битки ще се окажат пропуснати, но трябва да се имат предвид малките рамки, които проектът налага. Надявам се в бъдеще подобен проект, разглеждащ обаче подробно всяка една война, да намери реализация. :) 

    • Харесва ми! 1

  4. Здравейте!

    Радвам се, че поредицата Ви е направила впечатление. Заповядайте първия епизод от нея, посветен на битката при Сливница през 1885 година. Всеки вторник и петък ще излиза нов епизод, който ще бъде качван в канала на "Българска история" в Ютюб, а също и във фейсбук страницата на сдружението.
    Епизодите са както с английски субтитри, така и с български, предвидени за нашите сънародници с увреден слух.

    Приятно гледане! :)

    • Харесва ми! 4

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...