Отиди на
Форум "Наука"

jegurger

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за jegurger

jegurger's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Много ви благодаря за изчерпателният отговор. Аз се надявах че ще е поне нещо от Българската история, а то се оказа, че направо съм я прескочил... е такъв ми бил късмета..
  2. Здравейте, Купих си онлайн от един търг три предмета от човек който твърди, че ги е намерил в лозето си. Тези два пръстена и една значка от 1926-та година. Бяха в ужасно състояние и не си личаха детайли а само се виждаха че са пръстени и той твърдеше че са бронз. Понеже се вижда че единият е с правилна форма си казах, че ако се накисне в сода каустик бронза ще лъсне като нов и ето ти чудесен подарък (близък човек скоро има повод) пък и не беше скъпо. Мислех си, че възрастта им е сравнима с тази на значката и смятах, че ако поне единият (надявах се на здравия) е над 100год, значи съм ударил джакпот.. По време на почистването ми стана ясно, че такава степен на корозия и патина с такава плътност за едни 100г, надали ще се получат, а накрая като се появиха и знаците ми стана ясно че нещо не е така както съм си го мислел. Потърсих в интернет и намерих подобни ама не със същите шарки. Има като първият, но шарката се дели на четири и казват че е стилизиран кръст а тази се дели на три. Има и като втория ама шарките пак не са така. Прилагам снимки и понеже знаците са много бледи, за това прилагам и ретуширан вариант, защото някои се виждат само с лупа на силна светлина. А и снимките са малко кофти. Е това е историята, можете ли да ми кажете какви са, откога са и какви са знаците върху тях. Благодаря ви.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...