Отиди на
Форум "Наука"

StikNet

Потребител
  • Брой отговори

    25
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за StikNet

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

StikNet's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

7

Репутация

  1. Здравейте, Преподавателя ни даде две задачи, които трябва да свършим до две седмици. Много моля някои които има познания по Геодезия или Картография да ми помогне. 1. Да се определят геодезическите координати на дадени обекти върху учебна карта "Босилково" M 1:25 000 2. Да се определят равнинните правоъгълни координати на дадени обекти върху учебна карта "Босилково" M 1:25 000 Учебната карта Босилково е налична на https://drive.google.com/file/d/1QEQJ0z2QnwAiC8Oe8-soYpa1cqBApEM_/view?ts=5fa266ca Знам че тук трябват доста изчисления, но в математиката въобще не ме бива. Прикачвам двете задачи с изброените обекти.
  2. https://lekuva.net/94264/dimenhidrinat-dimenhydrinat.html Сега го взех. Фармацевта ми каза че не е точно предназначен за бързо заспиване, но има такъв страничен ефект. Надявам се да ми помогне и тогава ще пиша резултат.
  3. офф и ти ми мислиш по странен начин... В днешно време младите тийн-ове масове се снимат от високи кранове, мостове, високи сгради с цел да получат внимание и повече лайкове в социалните мрежи. Това което забравих да кажа е че преди време ходих на един психолог и тя усети прекомерната ми тревожност. Когато я запитах как го е направила каза че просто всичко съм анализирал. И това може би е вярно. Защото аз постоянно мисля и сякаш не мога да се концентрирам в разговорите на другите. Тоест прекомерната тревожност е следствие от едно доста дълбоко анализиране на заобикалящата реалност. За съжаление загърбих психолога мислейки че ще се оправя от само себе си. Но ето какво се случи - нито алкохол, нито лекарства, нито социални контакти помагат. Тя ми беше споменала само да отида на психиатър и да ми даде някакви антидепресанти, които по маагически начин щели да изключат тази зона от мозъка която е превъзбудена и е отговорна за това доста дълбоко анализиране. Попаднах на добри мнения за Дименхидринат. Макар че е не е предназначен за сън притежава страничен ефект предизвикващ замаяност и заспиване
  4. Мисля че малко адреналин ще ми премахне част от прекомерната тревожност, но за съжаление няма къде другаде да се покатеря на опасно и високо място. има хора които нениваждат това което се нарича екстремно селфи на високо и опасно място. Те мислят това за нещо лудо. Наскоро заградиха изоставен строеж за да не се катерят едни приятели на него. Тук са описани 8 ползи от приливът от адреналин. https://www.manager.bg/наука-и-здраве/8-причини-защо-приливът-на-адреналин-е-добър-за-тялото-ви
  5. Това не винаги е истина. В моето село което аз посещам изключително рядко се срещат случай на самоубийства от депресия, шизофрения, всякакви налудности и зоофилия. Мога дори да спомена че повечето хора лекувани в лудница идват точно от селата. Но това вече е друга тема.
  6. Всичко е възможно. Най-дългия период без сън е около 11 дни.
  7. Не винаги. Понякога човешката психика е по силна от нещата натрапвани отвън.
  8. Същото е и с алкохола използван за приспиване на организма. Отначало започваш с малки дози, но след време повишаваш количеството и в един момент пиеш доста и може да се стигне дори и до алкохолизъм. А там вече се намесва психиатрията. Има опасност дори да попаднеш на некачествен алкохол. Понякога си мисля че когато легна няма да заспя и ще остана буден няколко денонощия, но се случва че заспивам. „Необходимостта от сън е толкова силна, че превъзхожда глада – казва Ерин Ханлън, доцент от Центъра по съня, метаболизма и здравето при Чикагския университет в САЩ. – Вашият мозък просто ще заспи, независимо от всички съзнателни опити да се борите с това.“
  9. Ще го видя този мелатонин, но аз нямам много доверие на тези работи и мисля че всичко е на принципа на плацебо ефекта. Тоест на пранципа на внушението. И как така мелатонина повлия съня на вашия близък след катастрофа. Какъв медикамент ще ми препоръчате да си взема от аптеката, но да си заслужава.
  10. За тези медикаменти какво мислите. Трябва ми нещо което да си заслужава.Не при всички нарушения на съня е необходима употребата на сънотворни и алкохол. https://apteka.framar.bg/30002092/калмабен-табл-10-монтавит https://sopharmacy.bg/neopharm-neodorm-mr-10tabs.html https://sopharmacy.bg/product/1511/neoleksan-100-mg-h30-tabletki-neopharm.html https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/497 https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/8219 https://sopharmacy.bg/product/490/nevrostab-pri-bezsanie-i-naprezhenie-h30-kapsuli-adipharm.html
  11. Предполагам за това става дума - https://subra.bg/hranitelni-dobavki/nervnost-bezsnie-i-naprezhenie/menta-glog-valeriana-matochina-h-60tabl.html Пия кафе разбира се. Пия обаче от пакетчетата на разни производители правещи комбинация 3 в 1. Но мисля че това не е никакво кафе, а някаква лека комбинация.
  12. Донякъде си прав. Едно време като ходих на даскало всяка сутрин ни караха да правим физически упражнения. Сега не зная дали все още има такава практика в съвременните училища. Трябва да се измъкна от този порочен кръг. Ако пийна алкохол на другия ден имам махмурлук , а той е много коварен. Може дори да доведе до прристрастяване. Между другото аз също като доста млади ме влекат екстремните изживявания за покачване на адреналина. Качвал съм се на доста високи и опасни сгради за екстремно селфи. Когато погледнеш от високо имаш усещането че си в облаците буквално и се чувстваш върховно. Дори и самочувствието се вдига, а както знаем то е много важно за нашето ежедневие.
  13. Напълно съм съгласен с написаното от теб. Постоянно мисля за някаква несвършена работа или се тревожа за всякакви неща. Всъщност главния виновник за безсънието е прекомерната тревожност. Примерно да проверя дали съм заключил входната врата, дали не съм забравил котлона включен или пък дали прозореца е затворен за да не духа вятър. Може би става дума за Генерализираното тревожно разстройство - https://www.youtube.com/watch?v=rOuc0_Yd5po Не ми харесва безсънието. това сякаш изтощава организма. Станах особен и раздразнителен, а не искам да бъде такъв. Спя по 4-5 часа, а стандартно трябва да е около 7-8 часа.Безсънието, както и главоболието са сигнали за преживян сериозен ударен стрес
  14. Здравейте, Живеем във времена на стрес и тревожност. За съжаление преди време ме подхвана силен шок и не успях да спя цели 4 денонощия. Оттогава насам съня ми се развали, станах особен, раздразнителен и с лоша концентрация. Както е добре известно добрият сън е важен за нашето ежедневие. В един момент прибягнах към спиртните напитки защото бях чел че притежават приспивно действие, но махмурлука на другия ден е много гаден и околните го забелязват.Алкохолът има упойващ ефект в малки количества и при определени нервни системи. Вечер заспивам трудно и на сутринта не се чувствам добре отпочинал. Дори и съня ми не е достатъчен.Кажете ми към кого да се насоча за да се справя с този проблем или да приема някакви медикаменти за справяне с прекомерната тревожност.
  15. Здравейте, Ще се явявам на кандидат студентски изпит във Варна и ми трябват тестове да решавам. Имам само едно помагало, а там теста е само един. За съжаление в интернет намирам все тестове за Български език и литература, но не и за Свят и личност. Много искам да вляза в университета

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...