Отиди на
Форум "Наука"

Etienne

Потребител
 • Брой отговори

  22
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

15 Ученик

Всичко за Etienne

 • Рожден ден 5.12.1965

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Пак доказване на факт чрез самият него. Вкаменелостите, датирането, геологичните пластове никъде не са пратили нищо. Генетиката прати на бунището еволюцията, като показа, че човекът е сложно създание, което се размножава по определени и непроменяеми закони. Всяка промяна води до проблеми, а не до решения на проблемите. Така че нищо не доказва еволюцията. Милиони години — няма нищо подобно доказано. Или другите глупости,че водата е дошла от космоса!? Това ли е наука? Засега Библията, уж че била приказка е много по-точна в описанието си на всичко, отколкото всички наични книги взети заедно и на степен 100. Всичко казано в Библията е абсолютно точно. Нека да се фокусираме за момент върху това твърдение: Бог направил всичко според вида му. Не е ли перфектното обяснение? И до днес това си остава вярно. Никой никога не е намерил бико-тигри, или мравко-змии, или човеко-мишки! И генетиката вместо да потвърди еволюцията, ясно доказа, че това е непроменимо, поради заложените генетични закони в човека! Той не може да се промени, понеже генетично му е забранено да се променя. Мутациите повреждат човека, а не му помагат, факт.
 2. Динозаврите са част от сътворението. Животни с такива размери има и досега съвсем живи! А са там от погребението на човешката раса по времето на потопа. За съжаление това, че "учените" са написали 100 100 книги не означава, че те са превилни, или че казаното в тях е правилното нещо. Факт е, че творението е в съвършен ред дори до днес. Дори учените-атеисти правят прогнозите си с идеята, че в целия космос действат едни и същи закони? Откъде тази сигурност? Теорията е създадена да обясни, така е, но не точно така. Тя е създадена за да се опита да обясни вече обясненото, противопоставяйки му се. Защото един учен, да кажем един математик може да се занимава с математика бидейки атеист, или бидейки мюсюлманин, или най-добре християнин. Еволюцията с нищо не му помага да решава своите математически проблеми. Един доктор същото. Единствената разлика се появява в морала и етиката, философията. Бог обявява, че ще съди света за греховете му. Това е проблемът на хората.
 3. Това вече влиза в областта на възможното или по-скоро на научната фантастика, но не и на доказаното. Тоест в областта на теорията на еволюцията. Не може да се доказва еволюцията с еволюция, която още не е доказана. Това е оксиморон. Засега докато не е доказано, че е имало растения и не е имало пчели, трябва да се приеме, че Бог ги е създал за шест дена, всяко според вида си, както казва Библията. Защото това е основното твърдение на Библията — всяко нещо е създадено от Бога според вида си и такова си стои от сътворението досега. Всеки може да го види само като се огледа. Всичко се рамножава и си живее според вида си! Бог е създал и растенията и пчелите и останалите насекоми за една работна седмица.
 4. Католическата религиозна организация използва Библията, но не се подчинява на написаното в нея, а си измисля свои си щуротии, като например да се моли и кланя на Мариямайката на Исус, или да се съгласява с еволюция, при наличието на първа глава на Битие. Ето нещо интересно за пчелите, които трябва да са милиони години след растенията……… според еволюцията. https://educateinspirechange.org/nature/bees-voted-to-be-the-most-important-living-beings-on-earth/?fbclid=IwAR28_YY79LpOIGtTLqt3TNHx57xwb0saxNncm1H7q7U5VlW089dxhCis6xs Не можеш да си в тотална зависимост от някой, който ще съществува след милиони години.
 5. Те използват готови идеи и изходни материали. Законите на физиката и химията вече са създадени и работят перфектно. Всички основни частици като електрони , фотони и т.н. са вече създадени и те имат вече всичките си взаимодействия. Това че някой ги комбинира и "създава" някой "нов" химичен елемент, който обикновено има много кратък живот, не означава, че дадения учен е бог, който е създал елемент, а това е човек, направен по образа на Бога, който създава среда, в която комбинира вече съществуващото, създадено от Бога, и получава нещо да кажем ново. Това отново е доказателсво за Твореца и за неговата мъдрост и сила.
 6. Ако имаме двама души и единият каже, че земята се върти около слънцето, а другият каже, че това са глупости и че всъщност слънцето се върти около земята, кой от двамата е длъжен да докаже теорията си? Мисля, че и двамата. Еволюцията е теория, която засега не е намерила нито едно доказателство, нито едно за толкова много време! И връщайки се на основната ми идея, ето какво видях на Уики преди малко: Значение Фотосинтезата разделя въглеродният диоксид в атмосферата на въглерод и кислород. Растенията използват въглерода за своя растеж, след което служат за храна на другите организми и осигуряват необходимия кислород за тяхното дишане, при което се отделя отново въглероден диоксид. Този цикъл поддържа енергийния баланс на биосферата.
 7. Без последния всичко останало е вярно. Йехова не е име, но разбирам, че няма как да знаеш това. Бог бащата на Исус от Назарет е Творецът на всичко. Отваряш Библията, четеш и виждаш как Бог е направил всичко. След това сядаш и се опитваш да го осмислиш. Интересното е, че Бог казва, че той не е виждал нито един от другите така наричани богове. Науката свидетелства, че има съвършен ред във всичко, абсолютен ред от микро до макро ниво в цялата вселена. Това е чисто доказателсво! Иначе би било хаос.
 8. Да, част от кислорода отива обратно за тях, част за нас. Не знам в какви пропорции. Ако беше в 1:1 то ние нямаше да имаме какво да дишаме отдавна вече. Така че явно те произвеждат повече кислород отколкото дишат такъв. Ако е 1:5 за нула време ще свърши. Може би могат да си живеят и без нас. Но "едно си баба знае, едно си бае" — тъй като по теорията на еволюцията са минавали милиони години докато всичко се е развивало, то ще е е било наложило растенията да се "справят" без въгледоден д. за милиони години. Може би отговорът на въпроса може да се реши в една затворена среда, където да се види как биха се справили растенията за много време без достъп на CO2. Вероятно няма да се справят. Ние със сигурност. Това вероятно може да се изчисли, аз не съм от тези които могат да го направят. Отделно има, това вече е ясно на всички, симбиоза на растения и насекоми, и растенията не могат без насекомите изобщо! Зависимостта на растенията от насекомите е абсолютно недискутима и много проблемна за каквато и да е форма на еволюция. Ако оставим растения без насекоми, от тях ще оцелее само малко група, които се размножават без опрашване, (има ли изобщо такива?). Библията твърди, ч е всичко е създадено именно както го виждаме днес и не се е променяло в историята. Всички науки са напълно съгласни с това. Никой не очаква житото утре да се превърне в овес, или в някакво неядливо лилаво растение-животно.
 9. Може би не си запознат със значението на думата бог. Според Библията на много хора парите са техния бог, на други коремът, на трети идолите/образите на разни божества. А вярата в Теорията е наистина голо доверие, без доказателства. Вярата в Бога на Исус Помазания се явява в живота на човека с хиляди доказателства, всички те много силни и ясни. За учените днес може да е модерно да са атеисти, но науката не свидетелства за липсата на Творец, а свиделства точно обратното — цели този ред във цялото творение, колкото повече го познаваш, толкова по-малко можеш да вярваш, че то се е самопроизвело. Така че един учен, който има разум, ще види твореца на всичко без много проблеми.
 10. Бъркаш, всички от "соцлагера" ни се наложи да си живеем във функции на тази теория във всяка област на живота ни. Разбира се будиските страни живеят в техните си идеи, мюсюлманските ‑ в техните. Всички те бъркат. Само едно възкресение от мъртвите има и няма да има друго чак до края на времената.
 11. Защото ако знаете толкова, вземете и напишете, вместо да казвате , че "се излагаме". Това не са глупости, поне не до доказване на противното. Засега е само мисъл, идея, както казах, но е факт, че човек абсолтно зависи от "околната среда". Няма нищо което може да се нарече глупост! А това, че растенията зависят от въглеродния диоксид, също не изглежда глупост. Те зависят от него, от водата, от светлината, факт. Така че "Last roman", по-добре нещо конкретно, иначе прилича на невежество. Освен това няма никаква еволюция нито на животинския свят, нито на растителния, това са измислици на еволюционистите, без доказателства, само басни, засега.
 12. "Натрупните знания" ли наричаш този фарс наречен "Теория на еволюцията"? Та за нея няма с днешна дата дори едно доказателство, само идеи, догатки, и вероятно фалшификации. А колкото до Библията, тя е книга писана около 1500 години. Там пише неща, които може да ти изглеждат като приказка, но каква по-голяма приказка от глупостта, че една голяма бомба е създала вселената? Всеки знае какво създават бомбите — смърт, разрушение, хаос, безредие и подобни. И атеизмът има интересни басни, толкова баснословни, че се чудя как си ги вярвате, без да искам да обидя никого. Човек в дествителност е като пръстта по състав и се превръща в пръст, точно както Бог е проклел човека поради неговия избор да върши зло. А този избор всеки може да го види лесно около себе си и вероятно в себе си. Единствено Бог успява да вземе човек в неговото окаяно състояние и да го превърне в някой, който обича доброто и е готов да даде живота си за него. А учените атеисти…?
 13. Култът към "Дева Мария" и "свякакви светци" няма абсолютно нищо общо с Новия Завет, нито "една молекула". Създаването на НЗ не е дело на гърци, или на римляни, а на същите тези евреи, които са написали Стария Завет, или поне тази част от тях наричана пророци. По подобен начин НЗ е създаден от хора, наречени пратеници на Исус Помазания (или Йешуа хаМашияш). Езикът е избран по определени причини, които са свързани със волята на Бога и баща на Исус Помазания, който иска всички хора да имат достъп до неговата воля, а не само евреите. Това е причината самите евреи да го напишат на език различен от иврит. Никой в НЗ не се кланя на Мария, майката на Исус, нито ѝ се моли, нито приживе, нито след това. Светии в НЗ е синоним на вярващи в Исус християни, или ученици на Исус, или като събирателно "църквата на Бога и на Исус". Защото "църква" всъщност означава народно събрание (не парламент!), а не религиозна организация, било тя християнска, или не.Никой в НЗ не се моли, нито кади на мъртви хора, било те вярващи или не — това е част от религията на католиците и православните. Те използват Библията, но практически те не следват учинието ѝ. По същия начин както евреите използват Стария Завет за своята си религия, но те не следват учението на Стария Завет. Не мога да кажа много ласкави думи и за протестантите, като че ли малко повече се покоряват на словото на Бога, малко повече, но не много. Аз обичам да говоря относно всякакви предизвикателства относно вярата в Исус, особено когато са обосновани с истински факти. Колкото до мене, не съм евангелист.
 14. Чета и се чудя, ако атеистите/комунистите на онова време са вършели такива дела, то как точно ще бъде сега различно? Не е ли по-логично ако някой няма християнска етика и морал, да продължи по "пътя на Живков", ако и изобщо да не го познава? Защото за някой, който няма принципи, които да са строго дефинирани като човеколюбиви, независимо дали е капитализъм или комиунизъм, за него е просто бизнес, било червен, син или либерален. Човек не научен да върши добро в детството си, като порасне започва да се събразява само с това, което е добро за него. Хората с богатство често разсъждават именно така, особено ако така са отраснали. А останалите им завиждат. Етиката, да не вършиш това, което не искаш да ти правят е може би единствената във вселената, която води до добруване на повече хора. Но тя зависи от това човек да има вяра в Исус Помазания/Месия. (Добруването не може да бъде дефинирано само като имане на пари!)
 15. Не знам, наричат го "Големият взрив" и му се кланят нато на бог.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...