Отиди на
Форум "Наука"

БББ

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ БББ

  1. БББ

    Праезикът

    Здравейте! Нов съм във форума и това е първият ми пост. Регистрирах се, за да мога да споделя още едно мнение по вечната тема, "праезикът" – майката на всички езици. Аз знам този език. Но, за съжаление, освен него и съвременния български, не знам други. Поради това обстоятелство, за добро или зло, съм принуден да го споделям само с българи. Надявам се да е за добро. Надявам се също, че във този форум има хора познаващи не само нашия език, не само групите от езици, но и езика, като средство за общуване, въобще. До онзи момент, когато, проговаряйки, сме се превърнали от животни в хора. То и така е записано: "В началото бе словото". Надявам се да има такива, знаещи хора, специалисти, защото аз не съм специалист в нито един от клоновете на езикознанието. Дори и в съвременната български граматика... Правя пауза, защото предполагам, че всеки знаещ почел това, ще възкликне: "Ами, що щеш тука бре...!". В живота понякога се случват странни неща, които обикновено наричаме случайности. Та, по една такава случайност и аз като Пипи Дългото чорапче, търсих нещо, но намерих и други неща. Което може би означава, че и аз, като Пипи, сам нещотърсач. Но както и да е, така или иначе, ровейки се в миналото "намерих" праезика. Предлагам на специалистите праезика, който сега, във вида, в който аз го познавам, е само обикновен диамант. А както знаем, диамантът е сама камък и такъв ще си остане, ако не бъде шлифован, за да се превърне в брилянт. Това вършат шлифовчиците на диаманти. Надявам се това да свършат и езиковедите тук. Съзнавам, че ще има отрицатели и противоборци на моето мнение, но за тия, които биха желали все пак да проверят кое, как, ще направя важно пояснение. Съвременните специалисти по въпроси, които имат пряка връзка с миналото, в своите изследвания назад в пространствовремето, тръгват от тук и сега. Обикновено обхващат само Балканския полуостров в рамките на две три хиляди години. Основното им научно правило е "Има факт – има народ, има език, има минало!". Така, чрез набор от малки факти, правят обобщения за голямото, общото. Аз поради това, което описах по горе за моето знание по въпроса, не мога да участвам в тази дейност и не мога да бъда полезен. Това, което предлагам като знание, е по обратния път, сведения от дълбоката древност, като време и от друго място, като пространство. Така вашите знания биха могли да получат простор за дирене назад към миналото и територията, като начало на цяла Евразия. Ами, това е. Ето и връзка към моето мнение за праезика: https://borisbalkh.wixsite.com/balkhara/bhadja

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...