Отиди на
Форум "Наука"

Мартин Стоянов

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Мартин Стоянов

  1. Здравейте, искам да замеря моя електромер, но не се доверявам на лабораториите, контролирани от енергоразпределителните дружества. Идеята ми е следната: Да включа възможно най-близко до електромера си този калибриран консуматор, който предварително ще дам в оторизирана лаборатория за издаване на сертификат. Ще засека по данни на електромера показанията си и показанията след примерно 100 часа работа. Ще изключа захранването на цялата мрежа след него с прекъсвач намиращ се непосредствено след уреда. Умножавайки мощността на уреда, например 100W по часовете (ще сверявам часа чрез Интернет) трябва да получа в примера 100 х 0,1 = 10 кW/h. И ще сверя с показанията на електромера. Ако разликата е над 1% ще искам независима комисия (назначена от Комисията за защита на потребителите) да повтори експеримента официално и да състави протокол, след което ще заведа дело срещу доставчика. Въпросът ми е следният: Има ли някой идея какъв уред е подходящ за целта и от къде мога да си го закупя?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...