Отиди на
Форум "Наука"

vladombenz

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за vladombenz

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vladombenz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Тоя закон не е никак лош с неговите 99 члена и ще са ми нужни доста часове, дни може би за да го разгадая. Но явно ще се ходи по мъките и ще трябва да се намерят квалифицирани за целта консултанти, които да сбият цялата тази информация в пъти. Очевидно е, че няма как всеки да се оправи просто така. Благодаря и на вас за времето и участието в темата!
  2. Честно да ти кажа, не ми каза нищо ново! На мен ми трябваше повече конкретика а не общи постулати по темата. А ти как мислиш дали ще искам да печеля пари или просто ей така да си се намирам на работа и да си харча парите, защото може би са ми надкарали? Но иначе все пак ти Благодаря за отделеното време и внимание да ми отговориш!
  3. Здравейте приятели! Съвсем нов съм във форума и съм тук понеже се интересувам от нещо конкретно, но не съм съвсем сигурен, че именно тук трябва да питам за него. Но поради факта, че не намерих по-подходящо място затова пиша тук а пък ако модераторите преценят нека го преместят където е по-правилно. Съжалявам и се надявам да не ядосам някого, но за сега толкова с ориентацията ми в този форум. И така въпросът ми е дали някой се е занимавал с патентоване на дадено от него изобретение без значение в коя сфера е то? Как функционира всичко? От къде и как се започва, представя си нямам !? На този етап имам само една въображаема представа /макар, че става дума за няколко неща, не само за едно/ за нещо в главата си, което съм си го и формулирал в писмена форма /за да не го забравя, разбира се/, но нищо повече от това. И понеже това, което ми е "родила" главата и с интернационално и световно значение и полезност, то най-вероятно би представлявало интерес за някого и би си заслужавало да види бял свят. Но въпросът е как и от къде трябва да започна? Ако го патентовам, първо това ще отнеме не малко време! Второ ще си струва и някакви пари, определено не са джобни някакви! Трето, тук ми се струва и малко деликатен моментът, в който аз или някой друг е измислил нещо, което до този момент се е т.н."авторско изпълнение" и не би следвало никой да имам претенциите към него, обаче и то все още не е защитено, сиреч не е патентовано. Разказваме на на някого си за нашето си нещо. Каква ми е гаранцията, че от патентното ведомство например няма да изтече информация на някъде си /наши хора с нужните позиции и прочие, не е да не знаем как стават нещата в БГ, а и по света е същото/ , за нещото което аз в случай съм изобретил и някой решава, че му харесва идеята и хоп на готово си присвоява идеята ужким без ние да знаем обаче. След чакане от месеци а дори може би и години на проверка, някой хубав ден аз ще получа /вероятно де/ известие, че този продукт е вече патентован и съответно не е новост и разбира се нищо не може да се направи, освен направените вече от мен разходи по проучването. Нека приемем, че това обаче е лошият вариант. И сега ще приемем и добрият! Честито, Вие господине сте изобретател! Такъв отговор получавам след заветното чакане от патентното Ведомство. Е,,, много хубаво, обаче после на къде! Какво да си го правя това патентовано изобретение, ако не разбере света за него? Как да го види света обаче? Ей туй много ме интересува мен!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...