Отиди на
Форум "Наука"

Гена

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Гена

  1. Все пак не разбрах. Насочи ме, моля те, коя книга да взема, за да прочета как се мери радиална скорост на отдалечена галактика. И евентуално, съответни експериментални данни. Предварително благодаря!
  2. Здравейте! Един въпрос ми трови здравето от много време и той е следният: Едуин Хъбъл навремето наблюдавал, че колкото е по-отдалечена една галактика, толкова по-голямо е нейното червено отместване - по-висока скоростта, с която се отдалечава. До тук - добре, нормално е колкото по-далече се намира един наблюдаван обект - толкова по-назад във времето да го виждаме - респективно - по-скоро до големия взрив - т.е. според мен - нормално е да има по-висока скорост - ако приемем, че всемирната гравитация с течение на времето би забавяла скоростта на движение на тези обекти - до скоростите на тези, които са близо (и по-скоро) до нас. Но от всички популярни филми оставам с впечатлението, че тезата е обратна - че наблюдавания ефект се тълкува доказателство, че с течение на времето скоростта на рездалечаване на галактиките расте. Моля отговорете ми - дали аз съм разбрал погрешно научно популярните филми или правилно си обяснявам ефекта на Хъбъл?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...