Отиди на
Форум "Наука"

Neznam86

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Neznam86

  1. А докато си четях законите изникнаха и др. въпроси:

    Мислех си, че държавните служители все пак могат да работят и друго (примерно нещо на граждански договор), но като четях Закона за НАП попаднах на това:
    (5) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Служителите в агенцията не могат да:
    3. (доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 12 от 2009 г., в сила от 01.05.2009 г.) заемат друга платена длъжност или да извършват друга платена дейност освен дейностите по ал. 9.
    Значи ли това, че не може да се работи по никакъв начин(освен във връзка с ал. 9 преподавател във ВУЗ)?
    Другото, което ме интересува как точно се определя заплата? Има обявена основна, но почти винаги (тук не) пи обявите за конкурси пише, че размерът зависи от стажа. Какъв стаж гледат-тоя по специалност или общия? Може ли линк към наредба или закон? Не можах да намеря такъв.
    Може би е тъпо, но:
    1.Кои са стоките с висок фискален риск? Имам бегла представа, но искам да знам точно всички. Открих само откъслечни неща.
    2.Къде се намират фискалните пунктове? Също не можах да намеря ясна и категиточна информация.

  2. Здравейте! 

    Май не е за този форум, но няма кого да попитам:


    Мисля да се ява на два конкурса - за Експерт по осигуряването в НОИ и инспектор по приходите във фисйален конторол, отдел Оперативни дейности на НАП.
    Досега съм ходила само на конкурси за младежките програми и един за работа в БТ. Но той беше по различен. Нещо като устен изпит. Трима човека задаваха деситина въпроси.
    Сега ще е друг формат. И двата конкурса ще са тест и интервю.
    Какво представляват тестовете за работа в НОИ и НАП? В обявата за НОИ няма посочени, законите, които трябва да се познават. Досега във всички обяви, които съм виждала е имало.
    А интервютата?

  3. Преди 13 часа, sir said:

    Ами защото по думите Ви съдя, че не можете да комуникирате свободно на английски. Аз например не съм си правил тестове по CEFR или каквито и да било други тестове впрочем, но нямам подобен проблем с английския, понеже го ползвам за комуникация ежедневно - в писмена и в устна форма. Вижте сега, не съм сигурен какво точно искате. Ако искате да можете да комуникирате свободно, да не се налага да се замисляте всеки пък като решите да кажете или напишете нещо, да не забравяте думите и тяхното значение и правилно използване - решението е това, което съм предположил: повече комуникация, по-малко зубрене на думи от сайтове и учебници. Ако нямате с кого да комуникирате или пък се притеснявате, има методи, при които не се изисква събеседник. Потърсете си такива.

    Мисля, че мога да коминикирам, но разбира се в границите на речниковия си запас. Затова искам да го разширя, но не знам какви думи точно да уча. Затова е темата. Търся някаква система за самоубучение.

  4. Преди 41 минути, Skubi said:

    Читать, читать, читать....И си "хвани" език.

    1. Какво например да чета? Препоръчайте. Аз като подхвана нещо на английски или ми е много лесно или много трудно :(

    2. Какво означава ''И си "хвани" език.''

  5. Преди 15 минути, sir said:

    Това е често срещан проблем. Дължи се на една много проста причина: недостатъчна (много често никаква) комуникация на английски. В тази връзка няма никакъв смисъл да търсите сайтове с думи "ниво intermediate и upper intermediate", защото: 1) няма да Ви помогнат с проблема и 2) изглежда ми твърде вероятно въобще да не сте на такова ниво.

    Е защо да не съм на това ниво? Определено не съм на начално или подобно. И тестове по CEFR правих. Изкарват ме б1-б2

  6. Преди 14 минути, hristo_serafimov said:

    В момента всички ученици в 8-ми клас имат по 19-20 часа седмично само чужд език и след това доста часове и в следващите касове. Ако си вземеш учебници за 8,9,10,11 клас и започнеш да ги четеш ще добиеш "речник". За да си сигурен коя дума кога се употребява трябва да достигнеш ниво С1. А специфична употреба да изрази се изучава в ниво С2. Това е което съм чул оттук-оттам. :)

    Иначе ако искаш нещо без учебник си пускаш флми на тематика която те интересува и гледаш на английски по възможност с английски субтитри. Има доста научно-популярни филми които могат да ти помогнат.

    ще пробвам с учебниците, може да има нещо полезно. макар че може да не помогнат много . и аз учих английски в училище и имахме доста часове.

  7. Реших да си подобря английския.

    За граматиката - ок, намерих материали в нета, но не мога да намеря качествени за речника. Или ги знам думите, или ми се струват безполезни. Препоръчайте ми сайт или нещо за изучаване на нови думи ниво intermediate и upper intermediate.

    Другият проблем е , че с разбирането се справям сравнително добре, но, когато трябва да обърна от български на английски, се затруднявам да се изразя. Не мога да сетя какво значи дадена дума, но като я видя на английски, знам какво означава на български. На какво се дължи това и как да го преодолея?

    • Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...