Отиди на
Форум "Наука"

Васил Вангелов

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Васил Вангелов

Васил Вангелов's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. За Душата една ненаучна хипотеза Какво да разбираме като „Душа”? Чувството за самосъзнание, собствената Личност. Човек се ражда сам, живее сам и умира сам. В този, а не в религиозен смисъл ще използвам думата “Душа“. Факт: ДУША ИМА! Освен този факт нищо друго не е известно за душата. Но човек не е склонен да приема невежеството си. Всъщност, никой никога в човешката история не се е смятал за невежа. Охотно предлагаме теории и хипотези за всичко, което ни заобикаля, без да се съмняваме в своята компетентност. Най-приемливо, удобно и убедително обяснение за душата се предлага от религиите. От първия човек та до днес. Удобно и полезно за управляващите през цялата човешка история. Но то е полезно също така и за отделния индивид. Управляващите получават инструмент за манипулиране на обществото, а човекът получава надеждата за живот след смъртта. Което е твърде успокоително (за човека)! Премахва най-големия източник на стрес. В този смисъл приемам и одобрявам религиите. За Душата има само недоказани хипотези, догадки и псевдонаучни теории и практики, изпълнени с неясна дори и за авторите им терминология. Ненаучната хипотеза ДНК е съществувала 2,5 милиона години у човека преди да бъде описана от Уотсън и Крик в 1953 г. Според Уикипедия „ДНК е една молекула на дезоксирибонуклеиновата киселина която носи генетичните инструкции за биологичното развитие на всички клетъчни форми на живот”. Материална частица, която притежава нещо нематериално – генетична информация. Защо да няма материална частица, която да носи нематериалната информация за душата? Може би са нужни още 2,5 милиона години за да бъде тя открита? А може би тя се съдържа в самата ДНК молекула? Какво се случва по-нататък? След смъртта ДНК молекулата се разпада на съставните й атоми, които продължават своя вечен кръговрат в природата. Същото се случва и с „молекулата” на душата!?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...