Отиди на
Форум "Наука"

Ben10

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Ben10

  1. Ами това? 3. Защо правителството определя косвени данъци за някои продукти? Ако данъците се заплащат от производителите, как това се отразява на тяхното пазарно поведение? Сравнете пазарния резултат на пазар без косвен данък върху производителите и на пазар с наложен косвен данък (например акциз)? Как се разпределя „данъчното бреме“ между купувачи и продавачи в зависимост от еластичността на търсенето и предлагането?
  2. Здравейте, за финално оценяване имаме поставени няколко задачи. Реших ги, но ми е любопитно вие какво мислите или как ще ги решите. Задачите са: 1. Обяснете какво ще се случи с търсенето и кривата на търсене на самолетни билети (представете графично) за дестинацията между София и Варна като резултат от следните събития: Доходът на гражданите на България се повишава с 20%. Правителството субсидира БДЖ, която покрива дестинацията, което съкращава разходите за билет за влак с 40%. Броят на предприемачите с офиси в София и Варна се удвоява. Цената на самолетните билети намалява с 20%. 2. Обяснете какво ще се случи с предлагането и кривата на пазарното предлагане на самолетни услуги (представете графично) като резултат от следните събития: Пада цената на петрола. Работещите в самолетната индустрия получават 10% увеличение на заплатите. Известна технологична компания разработва самолетен двигател, който е 50% по-икономичен (съкращава разходите на гориво).

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...