Отиди на
Форум "Наука"

Cygnus X-1

Потребител
  • Брой отговори

    296
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Cygnus X-1

  1. Кайманова костенурка. Злобен звяр.

    Чекай малко само да обясня. Има малка разлика между каймановата костенурка и алигаторовата костенурка. Tя състои в гребенести образувания които са при алигаторовата (тази която аз дадох). Но тъй като тази два вида са сходни и от едно семейство приемам отговора ти за верен. :)

  2. Златна чипоноса маймуна Rhinopithecus roxellana

    сигурен съм обаче, че Melody имаше пред вид точно тази маймуна- някой учени ги обединяват с род Pygathrix

    та тази ли е ?

    Да, точно така! Не бях сигурен за отговора на Melody, за което се извинявам. :bigwink:

  3. КГ125 ме подсети. Какво ще рече това - най-голяма армия? Най-многочислена или най-силна? Има голяма разлика между многочислена и силна! Армията на Израел беше малка, но досега не е губила, дори и във войни срещу всички арабски страни.

    Мисля, че се има предвид най-многочислена. Също така има значение кои са съюзниците на държавите. Израел без подкрепата на САЩ нямаше да съществуват па да не говорим да печелят войни! Непрестанните доставки от САЩ за Израел на оръжие са причината за победите над арабските държави! :post-70473-1124971712:

  4. Daubentonia madagascariensis ако съм прав моля те намери малко инфо и даи за него и пак си ти че съм на работа и нямам време много да давам ново животно :biggrin:

    Мерси Предварително ! :D

    Да точно така е! Ето малко инфо, обаче е на руски: http://www.floranimal.ru/pages/animal/a/417.html

    Ето и следващото животно:

    1089185_orig.jpg

  5. Съжалявам за забавянето с отговора.

    Много жалко за коралите, но ако живота им наистина е в толкова тесни границите, то трябва да "осъдим" природата за предумишлено убийство. Не е справедливо. Това което казвам е, че е пресилено да обвиняваш човечеството за повишаването на температурата с няма 1 градус за 100 години, след като самата природа е правила далеч по-големи промени многократно.

    Да имало е промени, но не толкова резки!

    Филмът на Ал Гор не съм го гледал, щото наука с филми се не прави. Филмите са за пропаганда. Това започва много отдавна с един филм „Триумф на Волята”... А инак средновековните температури са били наистина високи.

    Ето ти го това средновековно глобално затопляне:

    temps_north_til_2000.jpg

    Изобщо за Ал Гор, филма и цялото затопляне един професор излезна скоро в нета с любопитна оценка

    http://greentech-bg.net/?p=522#more-522

    Никога не коментирам статии, които плюят съответен човек или в случая филм, без никакви доказателства. Изглежда, че този който е написал тази оценка, няма никаква представа какво пише.

    Знам, че слънчевата активност някой учени я отричат като фактор, но други учени я поддържат.

    Много ясно, че и слънцето влияе, но ако го нямаше този парников ефект, нямаше да се задържа толкова топлина на Земята!

    Само примера с изригването на вулкана Кракатау и неговите последици мисля, че е достатъчен като база за сравнение между "емисиите" от човешка дейност и "природните емисии".

    Айде да оставиме тия вулкани на мира, щото един наистина голям вулкан изригва веднъж на много години и въобще не може да се сравни с тези огромни количества емисии изхвърлени от човешка дейност!

    Едно време вярвали в Бога, днес вярват в науката, затова е нужно да бъде представено "наукообразно"... едно време продавали индулгенции, днес "зелени облигации"... Има голяма далавера в търговията със съвестта, но трябва най-напред да убедиш другия в греховността и нейните последици.

    Абе далавера е невъзможно да има, защото всеки човек може да усети, колкото и да отрича, че има глобално затопляне, което напредва с бясни темпове. И хората няма да спечелят и стотинка, а ще загубят трилиони долари, за да се справят с проблема.

  6. Ей недей да се обиждаш, защото не ми е била това целта. Само ти казвам да сверяваш данните които си получил от един източник с друг, защото може да не са надеждни.

    Но да не се отклоняваме от темата. Според мен глобалното затопляне ще продължи и то доста дълго време и ако ние хората не спрем даже и ледниковата епоха (която би трябвало да дойде в близко бъдеще) няма да ни спаси. Т.е имам предвид, че времето по време на ледниковата епоха ще е много по-меко от обичайното.

    За последният век температурата на земята се повишила само с около 0.6 - 0.7 градуса по Целзий. Според Националния център за кслиматична информация на САЩ за времето от 2001-06 температурата на земята се е повишила с 0.03 градуса. Пак според този източник температурата на световния океан е спаднала от 2003 насам, което противоречи на световното затопляне.

    Всъщност тези "малки" промени са напълно достатъчни, защото ако температурата се увеличи с още 2-3 градуса ще умрат коралите, а след тях и цялата верига.

    Въглеродният двуокис представлява само 0.03% от земната атмосфера и 10% от парниковият ефект. Само 14% от въглеродният двуокис в атмосферата е резултат от изгарянето на въглища, бензин и газ.

    Всъщност въглеродния диоксид вече представлява около 0,04%, а в заселените места и повече. Останалите проценти, които си дал, също не са много верни, но... 14% за 100 и няколко години (като въглеродния диоксид се увеличава с всяка секунда и то много). Е тва хич не е малко като имаш предвид, че с всеки процент парниковия ефект затопля много земната атмосфера.

    През 1996 същите учени от същия Международен панел за промените в климата издадоха карта за климатичните промени през последните хиляда години. Според нея през средните векове е имало глобално затопляне (около 800 – 1300 сл. Христа) и температурите са били по-високи от днешните. През 2001 отново тези учени издадоха друга карта за климатичните промени през последното хилядолетие, но без средновековното затопляне. Защо?

    Е това вече е невъзможно. През средновековието температурите да са били по-високи от днешните... :head_hurts_kr: Не че днес е адска жега, но който е гледал филма на Ал Гор знае какво говоря.

    В света сега има около 160 хиляди глетчера. Огромната част от тях растат, не се топят. Например ледената маса в западната част на Атлантическият океан нараства с 26 гигатона на година. Същото се случва и с ледовете в Гренландия.

    Не се обиждай, ама това вече ме разби! Всички ледове на Земята в момента се топят.

  7. Това е тема която е толкова далече от науката, че всеки глупак като мен може спокойно да се упражнява върху нея с чиста съвест.

    Науката произвежда факти, но продава интерпретации. Проблемът е, че тези интерпретации са политически и икономически предубедени.

    Дали човешката дейност влияе върху природата?

    Несъмнено.

    Въпросът е каква "среднопретеглената стойност" на това влияние.

    Може ли човек с дейността си да предизвика "глобално затопляне" или "ледникова епоха"?

    Моят тъп отговор е по-скоро силно съмнение...

    Вижте това (извинявам се за източника, но на него попаднах)

    http://www.vestnikataka.com/?module=displa...amp;format=html

    Значи какви факти имаме - анализи на "поленови частици и остатъци от листа, събрани от дъното на езера в югоизточна Холандия". И два големи факта "Черната чума" и намаляване на населението на Европа с една трета и "малката ледена епоха" - около 1570-1800 година. Пикът е третата четвърт на 17 век.

    И каква е интерпретацията - откриване на пряка причинно-следствена връзка. Нито повече, нито по-малко. Сега колко е населението на Европа тогава, колко е обработваемата земя, с колко е намаляла, и е била превзета от капини, глогини и други трънаци след измирането на една трета от населението? И каква е среднопретегленото влияние на тази "новопревзета" от природата територия върху Глобалния климат на Земята, на това отговор няма да намерим. Защото тези умници просто не знаят и не могат да кажат. Номерът е да пуснат политкоректната си хипотеза...

    (абсурдността на тезата се състои в това, че населението на Европа се "възстановява" твърде бързо, много преди това със своето драстично намаление да "предизвика" ледниковата епоха.)

    За мен това са пълни глупости, но са идеален пример за "политкоректна" наука в началото на 21 век. Кресльовците и групите за натиск си пробутват измислините тези без особена съпротива, щото е политически неблагоразумно да се опълчиш срещу глупостите им.

    Няма по-голяма девалвация за Нобеловата награда от награждаването на Ал Гор...

    Иначе факти има, но не са "политически коректни"...

    - За последният век температурата на земята се повишила само с около 0.6 - 0.7 градуса по Целзий. Според Националния център за кслиматична информация на САЩ за времето от 2001-06 температурата на земята се е повишила с 0.03 градуса. Пак според този източник температурата на световния океан е спаднала от 2003 насам, което противоречи на световното затопляне.

    Според доклад от 2004. на Институтът ”Макс Планк” (Германия) и Астрономическия институт в Цюрих, слънчевата активност е достигнала връх за последните 1000 години. Според докладът именно това е основната причина за световното затопляне. На Марс, където няма хора, също се наблюдава затопляне, очевидно поради повишената слънчева активност.

    Въглеродният двуокис представлява само 0.03% от земната атмосфера и 10% от парниковият ефект. Само 14% от въглеродният двуокис в атмосферата е резултат от изгарянето на въглища, бензин и газ.

    През 1996 същите учени от същия Международен панел за промените в климата издадоха карта за климатичните промени през последните хиляда години. Според нея през средните векове е имало глобално затопляне (около 800 – 1300 сл. Христа) и температурите са били по-високи от днешните. През 2001 отново тези учени издадоха друга карта за климатичните промени през последното хилядолетие, но без средновековното затопляне. Защо?

    Според Националния център за климатична информация на САЩ,

    през 30-те години на миналият век времето е било по-топло от днес, без вредни газови емисии в атмосферата.

    В света има около 100 големи действащи вулкани. Всяко едно голямо няколкодневно изригване изхвърля в атмосферата повече вредни газове от всички промишлени предприятия на земята за една година.

    На всеки 11 хиляди години планетата става пленник на ледникова епоха. Тя винаги е предшествана от временно световно затопляне. Сега сме точно на такова разстояние във времето от последната ледникова епоха. От тогава нивото на световният океан се е повишило с около 90 метра без никаква човешка намеса.

    В света сега има около 160 хиляди глетчера. Огромната част от тях растат, не се топят. Например ледената маса в западната част на Атлантическият океан нараства с 26 гигатона на година. Същото се случва и с ледовете в Гренландия.

    това от тук

    http://demokraciadnes.bg/online/article.php?aid=1551

    Честно казано не бях чел такива глупости от доста време. Толкова тъпотии на едно място... даже още не съм способен да коментирам...

    По-добре не вярвай и не копирай информация от такива сайтове, в които хората не знаят какво пишат и как залъгват хората например като теб. И недей да подценяваш работата на Ал Гор, защото той във филма си показва най-лошото, което може да се случи (но ако ние продължаваме така скоро и това ще ни сполети).

  8. Предложението, което даваш е много добро, но още по-трудно осъществимо. А за тези пари, които ще се хвърлят на вятъра, аз нямам думи, а и не мисля, че са нужни. :head_hurts_kr: Действията са много по-важни. :maniac:

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...