Отиди на
Форум "Наука"

Cygnus X-1

Потребител
  • Брой отговори

    296
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Cygnus X-1

  1. Наистина уникално! Много бих искал да го видя на живо!
  2. Да доста спорове имаше тогава за името му.
  3. Чекай малко само да обясня. Има малка разлика между каймановата костенурка и алигаторовата костенурка. Tя състои в гребенести образувания които са при алигаторовата (тази която аз дадох). Но тъй като тази два вида са сходни и от едно семейство приемам отговора ти за верен.
  4. Айде да ви видя сега. Надявам се да не ви затрудня тъй като по принцип животното е доста известно и лесно
  5. Оф много ми прилича на Caprimulgus europaeus ама не съм сигурен.
  6. Да, точно така! Не бях сигурен за отговора на Melody, за което се извинявам.
  7. Много си близо Пробвай пак и съм сигурен, че ще успееш.
  8. Мисля, че се има предвид най-многочислена. Също така има значение кои са съюзниците на държавите. Израел без подкрепата на САЩ нямаше да съществуват па да не говорим да печелят войни! Непрестанните доставки от САЩ за Израел на оръжие са причината за победите над арабските държави!
  9. Щом е чак толкова трудно птицата се казва Semnornis ramphastinus. Хайде някой да се включи и да даде следващото животно!
  10. Честито и от мен! Да си жива и здрава и всичките ти мечти да станат реалност!
  11. Да точно така е! Ето малко инфо, обаче е на руски: http://www.floranimal.ru/pages/animal/a/417.html Ето и следващото животно:
  12. Хайде де толкова ли е трудно. Животното е доста интересно Среща се само в Мадагаскар. Потърсете малко из нета и ще го откриете
  13. Eudontomyzon danfordi? Класът мисля, че е Миноги.
  14. Съжалявам за забавянето с отговора. Да имало е промени, но не толкова резки! Ето ти го това средновековно глобално затопляне: Никога не коментирам статии, които плюят съответен човек или в случая филм, без никакви доказателства. Изглежда, че този който е написал тази оценка, няма никаква представа какво пише. Много ясно, че и слънцето влияе, но ако го нямаше този парников ефект, нямаше да се задържа толкова топлина на Земята! Айде да оставиме тия вулкани на мира, щото един наистина голям вулкан изригва веднъж на много години и въобще не може да се сравни с тези огромни количества емисии изхвърлени от човешка дейност! Абе далавера е невъзможно да има, защото всеки човек може да усети, колкото и да отрича, че има глобално затопляне, което напредва с бясни темпове. И хората няма да спечелят и стотинка, а ще загубят трилиони долари, за да се справят с проблема.
  15. Ей недей да се обиждаш, защото не ми е била това целта. Само ти казвам да сверяваш данните които си получил от един източник с друг, защото може да не са надеждни. Но да не се отклоняваме от темата. Според мен глобалното затопляне ще продължи и то доста дълго време и ако ние хората не спрем даже и ледниковата епоха (която би трябвало да дойде в близко бъдеще) няма да ни спаси. Т.е имам предвид, че времето по време на ледниковата епоха ще е много по-меко от обичайното. Всъщност тези "малки" промени са напълно достатъчни, защото ако температурата се увеличи с още 2-3 градуса ще умрат коралите, а след тях и цялата верига. Всъщност въглеродния диоксид вече представлява около 0,04%, а в заселените места и повече. Останалите проценти, които си дал, също не са много верни, но... 14% за 100 и няколко години (като въглеродния диоксид се увеличава с всяка секунда и то много). Е тва хич не е малко като имаш предвид, че с всеки процент парниковия ефект затопля много земната атмосфера. Е това вече е невъзможно. През средновековието температурите да са били по-високи от днешните... Не че днес е адска жега, но който е гледал филма на Ал Гор знае какво говоря. Не се обиждай, ама това вече ме разби! Всички ледове на Земята в момента се топят.
  16. Изглежда, че ви затруднява. Жокер: класът е Aves. Внимавайте, защото някои доста си приличат и могат да ви объркат.
  17. Честно казано не бях чел такива глупости от доста време. Толкова тъпотии на едно място... даже още не съм способен да коментирам... По-добре не вярвай и не копирай информация от такива сайтове, в които хората не знаят какво пишат и как залъгват хората например като теб. И недей да подценяваш работата на Ал Гор, защото той във филма си показва най-лошото, което може да се случи (но ако ние продължаваме така скоро и това ще ни сполети).
  18. Предложението, което даваш е много добро, но още по-трудно осъществимо. А за тези пари, които ще се хвърлят на вятъра, аз нямам думи, а и не мисля, че са нужни. Действията са много по-важни.
  19. Тези птички мисля че се наричат гулдови амадини. Ако ми е вярно ето и следващата загадка:
  20. Много интересно се развива обаче ситуацията. Yahoo дава "под наем" част от рекламната си територия на Google. Така двете най-големи търсачки сключиха сделка напук на Microsoft. Междувременно Бил Гейтс се оттегли от ръководството на най-голямата софтуерна компания. Повече за сделката Google - Yahoo можете да прочетете тук: http://www.capital.bg/show.php?storyid=516593
  21. Ето от къде идва и моят ник: http://en.wikipedia.org/wiki/Cygnus_X-1 Това е тъй като съм запален по астрономията )

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...