Отиди на
Форум "Наука"

Alexander000

Banned
  • Брой отговори

    175
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

Отговори публикувано от Alexander000

  1. On 16.01.2023 г. at 20:14, Atom said:

    По-интересно е да питаме местните поддръжници на Самая Магучая дали се смятат за руснаци. Все си мисля, че в този форум има поне няколко индивида които възприемат себе си за русские. 

    А ти защо не се наричаш украинец бе умник? Нали вие сте тези с украинските знаменца по профилите? Тука са ти показали черно на бяло как насилствено се е създавала нова нация. Същата аналогия с македонците, молдовците и т.н. 

    • ХаХа 4
  2. Преди 29 минути, gmladenov said:

    Може би е нереалистично, но аз всеки ден очаквам това да се случи.
    (Да убият Путин, не за двойника).

    И аз чакам да метнат атомна бомба по България и да затрият тази проститутка на Запада, но мечтите са си мечти.

    • ХаХа 1
    • Тъжен 2
  3. Преди 27 минути, Atom said:

    Уфффф,   Дефинирай "суверен". Дефинирай "запад".  Кой е  суверен според теб и как се изразява суверенитета?

    Използвах "суверен" в контекста на твоят коментар. Ти кажи каква дефиниция даваш на думата.

  4. Преди 1 час, Atom said:

    Точно така. Обърни внимание обаче, че Украйна не е някакво изключение, а това мнение се отнася до всички малки държави. Според Пучков "в реалния живот има големи държави има и малки държави.  Големите диктуват на малките своята непреклонна воля какво да правят и как."   Т.е. малките не са суверенни и могат да имат само "господар", някоя от големите суверенни държави.

    За съжаление тази представа е широко разпространена и тук в България.  Аз затова роптая непрекъснато срещу робофилията  или путинопоклонството,  които насаждат това чувство.  

    Аха, защото България бидейки под западно влияние е суверенна.

    • Харесва ми! 1
  5. Преди 3 часа, Р. Теодосиев said:
    • Китай е транспортирал зенитни ракети за Сърбия през българското небе

    А ние българите още не сме получили самолетите си Ф-16 от нашите "верни" съюзници САЩ... какво общо има с темата ли, ами може би ако американците се бяха държали коректно сега нашите евро-атлантици щяха да могат спокойно да пратят миговете на Украйна.

    • Харесва ми! 1
    • ХаХа 1
  6. Преди 1 час, gmladenov said:

    На този етап е напълно ясно, че руснаците първоначално не са планирали да воюват в Украйна.
    Те явно са си мислили, че украинците ще капитулират без бой и именно по тази причина
    "планирането" на инвазията изглежда толкова неадекватно. Такова просто не е имало.

    Сега, обаче, вече е ясно какво става. Руските генерали не са идиоти, а на всичкото отгоре
    сега начело на командването в Украйна е генерал Дворников ... известен като "касапинът
    от Сирия". Това е човекът, на който се приписват руските военни успехи в Сирия през 2015г.

    Значи със сигурност ще видим истинско планиране на атаките в Донбас ... което означава
    сериозни битки, много разрушения и жертви.

    Благодаря за отговора. На мен лично руската атака ми прилича повече на авантюра.

    • Харесва ми! 3
  7. Преди 2 минути, gmladenov said:

    За голямо съжаление боят ще е истински и ще е голям, защото руснаците най-накрая имат адекватно военно ръководство и военно планиране. Жална му майка на Донбас.

    Може ли да поясните? 

  8. Преди 1 час, sir said:

    Това със серийните номера е същата схема, с която руснаците излязоха по случая с малайзийския Боинг.

    Освен това това твърдение за "сериите" е доста далечко от действителността. Не се доказва нищо така, особено пък за ракети, произведени и доставени някъде си преди 30 години, и на ползване от всички страни в конфликта, независимо че всички отричат да имат такива. Пък и вече видях и "съвпадения" в "сериите" между ракети, уж изстреляни от украинците, и такива, които са намерени из Сирия. Тъй че.

    Не, че е невъзможно да е false flag атака на самите украинци, но доста повечко реални доказателства трябват. Пък и тоя номер леко се изтърка - всяко нещо да се обявява за постановка - и дори и веднъж да се случи да е вярно, е трудничко да се повярва.

    Но това далеч не е единственият факт. Също така траекторията на ракетата показва, че е изстреляна от украинска страна. 

    • Харесва ми! 1
  9. Отряды кадыровцев получили информацию касательно тотальной нехватки живой силы для специальной наступательной операции по захвату Киева, из-за больших потерь среди личного состава.

    По нашей неофициальной информации – это почти 20 000 наших воинов.

     

    https://t.me/c/1531061211/61

    • Харесва ми! 1
  10. Това което можем да кажем за резултатите от военната операция на Русия е, че те толкова много се осраха, че дори не могат да измислят какви цели са изпълнявали по време на така нареченият първи етап. Първо беше обсада на големите градове, но след като стана ясно, че се изнасят от покрайнините на Киев с, което да се говори за каквато и да е блокада е вече невъзможно, те решиха да кажат, че задачата им била да съсредоточат украинските сили в големите градове, което пък е направо нелепо. 

    • Харесва ми! 1
  11. Русия е напуснала Гостомел. В момента градът се намира под контрола на ВСУ. Лично според мен целта на това направление е била да бъде обкръжен Киев, но това не се е получило и Русия се оттеглили, защото частично обкръжението не е достатъчно.

  12. Русия обяви първата фаза от войната за завършена. Какво да очакваме за напред? Аз предполагам, че скоро следва влизане на беларуските войски в Западна Украйна и поетапното обкръжаването на групировката в Донбас.

    • ХаХа 1
  13. Преди 3 минути, Amazonski said:

    Ако въпросното население стреля по хора, отрича всякаква държавна власт и изразява афинитет към чужда враждебна държава, тогава да. Един от вариантите е да се отговори с оръжие. 

    Е защо тогава не използваха армията срещу Майдана?

  14. Преди 1 час, Atom said:

    Разбира се, че ще я загуби.  Няма нито една предпоставка, която да дава дори и минимален шанс на Русия.   Това е война, без никакъв смисъл за руснаците. Нищо не могат да спечелят от нея, но губят гарантирано. Губят  при всички положения и независимо от развитието на военните действия. 

    Путин ще може най-сетне да създаде СССР 2.0 

  15. Преди 7 минути, Сармат said:

    Онзи генерал в десния долен ъгъл го убиваха вече 3 пъти :D все пак е интересно колко активно Украйна бълва фалшиви новини.

    • Благодаря! 1
  16. Преди 6 часа, Димитър Йорданов said:

    Позволявам си да споделя едно видео с Владимир Жириновски. 
    Замислете се каква част от русофилите покрай вас мислят по подобен начин. И каква част от вашите приятели живеещи в Русия. 
    Защото лично аз виждайки във фейсбук русофилски коментари на българи се ужасявам от злобата, невежеството и чуждопреклонничеството, което изпъчват (повечето). За тях Русия е ПРЕД България. Като приоритет, любов в сърцата им, вярност към държавата. Това е просто ужасяващо и граничещо с национално предателство и пълна незаинтресованост към хората с които живеят. А много при сблъсък или търкания  между България и Русия винаги са на страната на Русия. 
    А докато гледах това видео и го слушах просто се ужасих, че може да има такива хора с власт...

    https://www.facebook.com/idjokov/videos/1864333027100729/

    Това ме кара да се замисля колко решена Русия е да превземе Украйна в тази война. Дори и в момента да изглежда, че се е провалила доста яко, очевидно няма намерение да се отказва от целите си. 

    • Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...