Отиди на
Форум "Наука"

Николай Радев

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Николай Радев

  1. Здравейте, драги приятели! Има ли случайно някой, който знае как изглеждат Прабългарските символи, обозначващи 12-те месеца в годината? Благодаря ви.
  2. Здравейте, драги Сънародници! Името ми е Николай, на 25 години съм и живея в Амстердам, Холандия. Обичам родината си, с цялото си сърце и душа, но за жалост нямам вуйчо владика вкъщи и се налага да бродя "немил-недраг" из Европа(та). Отварям тази тема, в опит да намеря превод на най-старият славянски текст, написан на кирилица. Успях да намеря 4 образеца на текста "Енински Апостол" (ръкопис от 11-ти век) на следния сайт - http://www.libsu.uni-sofia.bg/slavica/eninaspec.html . Въпроса ми е: има ли някой добър човек, който би желал да ми преведе текстовете? Питам, защото съм юрист по професия и, съответно, (за жалост) съм невеж в сфертата на Старобългарския език. Искрено се надявам, че някой ще успее да ми помогне в това ми начинание. Поздрави, Николай Радев
  3. Здравейте, драги Сънародници! Името ми е Николай, на 25 години съм и живея в Амстердам, Холандия. Обичам родината си, с цялото си сърце и душа, но за жалост нямам вуйчо владика вкъщи и се налага да бродя "немил-недраг" из Европа(та). Отварям тази тема, в опит да намеря превод на най-старият славянски текст, написан на кирилица. Успях да намеря 4 образеца на текста "Енински Апостол" (ръкопис от 11-ти век) на следния сайт - http://www.libsu.uni-sofia.bg/slavica/eninaspec.html . Въпроса ми е: има ли някой добър човек, който би желал да ми преведе текстовете? Питам, защото съм юрист по професия и, съответно, (за жалост) съм невеж в сфертата на Старобългарския език. Искрено се надявам, че някой ще успее да ми помогне в това ми начинание. Поздрави, Николай Радев

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...