Отиди на
Форум "Наука"

B. Georgieva

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за B. Georgieva

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

B. Georgieva's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Благодаря за изчерпателния отговор!
  2. На 26 юли 811 г. хан Крум с войската си разбива византийската армия във Върбишкия проход като пленява Никифор Геник и златната му хазна. Той събира 12-е си боили и заповядал да си поделят по равно златото. Като си поделили златните монети, една жълтица артисали. Тогава ханът наредил да пробягат около шатрата му и последният да отпадне. Останалите 11 боили пак си разделили парите по равно и пак една жълтица артисала. Това действие се повторило 6 пъти и така отпаднали от делбата 6-а боили. Тогава хан Крум взел "проклетата" жълтица, а останалите 6-а боили си разделили точно по равно византийската хазна. Колко жълтици е имало във византийската хазна?
  3. Благодаря за изчерпателния отговор! Хубаво е да се работи с факти. Когато имам отговор на тази закачка ще споделя хихи.
  4. Това е разказ на възрастен човек, ветеран от войната, напълно възможно е да е историческа задача с цел логическо изчисляване на златната хазна и да е измислица.
  5. На 26 юли 811 г. хан Крум с войската си разбива византийската армия във Върбишкия проход като пленява Никифор Геник и златната му хазна. Той събира 12-е си боили и заповядал да си поделят по равно златото. Като си поделили златните монети, една жълтица артисали. Тогава ханът наредил да пробягат около шатрата му и последният да отпадне. Това действие се повторили 6 пъти и така отпаднали от делбата 6-а боили. Тогава хан Крум взел "проклетата" жълтица, а останалите 6-а боили си разделили точно по равно византийската хазна. Колко жълтици е имало във византийската хазна? Някой има ли тази информация

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...