Отиди на
Форум "Наука"

Wavess

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Wavess

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Wavess's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Репутация

  1. Това е резултат от FFT, целта е да се прогнозират бъдещи вълнения от Time Domain Plot-а или минимални/максимални възможни изменения спрямо резултата от "Frequency Domain Plot".
  2. Вече имам резултат. Намерих начин за предвиждане на вълнението по нетрадиционен начин чрез невронна мрежа, там има нещо наречено overfitting. Оувърфитинга се получава, когато невронната мрежа се научи да познава толкова много, че направо запомня всичко и не признава нищо друго, вдига си IQ-то толкова много че изключва всичко останало. Превръща се в кон с капаци. И в човешкото съзнание има сходно явление и за да се справим с него е достатъчно да не прилагаме крайни и 100% точни изводи и величини като например 1+1=2 Обичам математиката, но ще ви разочаровам като ви кажа, че 1+1 никога не е равно на 2, поне в нашият свят - светът на времето. Резултата е винаги ту повече, ту по-малко. Има ли човек доказал това? Няма, математиците са вярващи хора, вярват на някакви недоказани работи. Винаги едната ябълка е малко по-тежка или по-лека от другата, циклите не са точни, винаги имат леееко отклонение... нищо не е в перфектен баланс и равното съществува като понятие само в нашето съзнание. Няма равно - или забогатяваш, или обедняваш, или прогресираш, или деградираш. В перфектната математика най-важните числа като Pi са безкрайни дроби, защото математиката е жива наука която не може да бъде поставена в рамка. Неслучайно едни от най-великите математици са били художници, поети, вярващи хора. Математиката е изкуство.
  3. Не, не и не. Ако човека спре да яде рязко има процеси в организма му, които не позволяват той да отслабне за 1 секунда, както и не може да качи 30 кила за толкова кратко време. По сходен начин и в пазарните криви има плавна промяна на стойностите без да се ходи на кино.
  4. Именно затова не споделих, че става въпрос за графика на цената. Неслучайно първото предположение беше че това е периодичен процес, шум и вибрации на някаква машина. Интересното е, че сумарно социо-икономическите фактори имат вълнови характер и това се потвърждава от графиките. Относно кулата на Тесла... реална история е: https://en.wikipedia.org/wiki/Wardenclyffe_Tower "Тунгурският метеорит" е негово дело, именно използвайки същата тази енергия намираща се в йоносферата на Земята. Целта не е да се предвиди защо някой човек качва килограми, а колко често го прави, с какви темпове. Точно както каза "Те не се предвиждат, а се измерват и анализират."
  5. Много благодаря за съществените отговори! ... и коректните въпроси Не споделих повече за да има свобода на мисълта, нека обясня. Това са "вибрациите" на пазара, наричам ги вибрации понеже и аз не знам какво са точно. На графиката е цената на криптовалутата Bitcoin на дневна база от 2013-та до към Ноември 2020. Изкарах и други графики и визуално имат много сходен характер, приличат си и усещам че могат да се предвидят, много съм близо но ми липсва финалната част. Дори и грубо предвиждане на бъдещите вълнения би било достатъчно за успешни сделки, понеже пазарите следват вълнови тренд, не само дневните, но и часовите и минутните. Историята познава един икономист на име WD Gann, който вероятно е открил успешен метод за прогностика който не е споделил. Именно затова, въпреки че математиката ви е хоби, предлагам на всеки който ми помогне с математическа логика, да споделя софтуера и първата част от калкулациите за достигането на това, което виждате на графиката. Може да се изкара в матрица по X и Y със стойности от 0-100%, като цяло може по всякакъв начин да се изкарат стойностите на тези "вибрации". Целта е чрез някакъв математически принцип да се пресметнат потенциалните бъдещи вълнения, пикове, спадове, или максимални отклонения спрямо историческите такива. Мога и сам да се мъча с трансформациите на Фурие но със сигурност ще е много по-лесно ако повече хора работим, пазара е безкраен и има достатъчно за всички. Update: Трябва да се получи нещо такова: http://2timv.com/math/maple/WaveThing/WaveDeconstruct1.html
  6. Здравейте, Имате ли представа какъв тип са тези вълни и как могат да бъдат предвидени? Имам числените им стойности. Поздрави.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...