Отиди на
Форум "Наука"

Петър Шишков

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Петър Шишков

  1. On 8.11.2016 г. at 19:53, Гагов said:

    Хубаво е като се дават такива технологични открития, да се казва и на какъв принцип се основават. Защото е много неясно как вълновода детонира взривни вещества. За да се детонира тротил или хексоген е необходимо високо налягане и температура, което се постига със инициативен взрив, та този вълновод какъв иницииращ ефек тима като се споменава че той не се разрушава, как така става че на практика трябва високо налягане и температура, а вълновода не се разрушава ? как създава той това високо налягане и температура без да се разруши ? звучи фантастично.

    Количеството на реактивната субстанция във вълновода има твърде слаб иницииращ ефект за да активира директно споменатите от вас бризантни експлозиви. Целта на вълновода (ударната тръбичка) е да пренесе по безопасен начин в пространството иницииращ импулс, който е достатъчен за активирането на иницииращите пиро-елементи в повърхностните реле-закъснители (конектори) или в сондажните NPED - детонатори. Именно последните детонатори вече успяват да инициират детонацията на споменатите от вас ВВ. Повърхностните конектори съдържат закъснителен пироелемент и детонаторче с 1/3 от заряда на сондажния NPED - детонатор. Те служат за препредаване на импулса от входящия вълновод с определено закъснение и за “разклоняването на сигнала” към други вълноводи и не електрически взривни мрежи. Елементите на неелектрическите системи за иницииране са като части за пъзел или по-точно за ЛЕГО (защото “фигурката” може да бъде с различни параметри). Важни са опита и креативността на конструктора за да се постигне оптимален резултат от управлението на взрива. 

    • Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...