Отиди на
Форум "Наука"

Петър Шишков

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Петър Шишков

  1. Количеството на реактивната субстанция във вълновода има твърде слаб иницииращ ефект за да активира директно споменатите от вас бризантни експлозиви. Целта на вълновода (ударната тръбичка) е да пренесе по безопасен начин в пространството иницииращ импулс, който е достатъчен за активирането на иницииращите пиро-елементи в повърхностните реле-закъснители (конектори) или в сондажните NPED - детонатори. Именно последните детонатори вече успяват да инициират детонацията на споменатите от вас ВВ. Повърхностните конектори съдържат закъснителен пироелемент и детонаторче с 1/3 от заряда на сондажния NPED - детонатор. Те служат за препредаване на импулса от входящия вълновод с определено закъснение и за “разклоняването на сигнала” към други вълноводи и не електрически взривни мрежи. Елементите на неелектрическите системи за иницииране са като части за пъзел или по-точно за ЛЕГО (защото “фигурката” може да бъде с различни параметри). Важни са опита и креативността на конструктора за да се постигне оптимален резултат от управлението на взрива.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...