Отиди на
Форум "Наука"

todorg

Потребител
  • Брой отговори

    468
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

Отговори публикувано от todorg

  1. Би ми било любопитно ,да намерите някой самонричащ се трак или драк или дак даже.Ние с е базираме на гръцки надписи преведени на арабски.И там при превеждането преди 1500 години се е загубил смисълът на оригинала.

     

    • ХаХа 1
  2. Да се дефинира ,какво е морски народ ние българите ,макар и граничещи с Черно море ,ако бяхме морски народ Константинопол ,щеше да е наш още 9-и век при Княз Крум.Там по роднински връзки знам случай от първата световна ,няккаа шопска дивизия или подразделение е трябвало ,да минен дунав по понтонен мост и хората са се дърпали "тая бара е по широка от Искъро бе".Не сме воден народ.

    • ХаХа 1
  3. Този въпрос  ,малко ми бие като онова от комунизма "учи майка ,да не работиш?".Защо си мислиш ,че средното образование е като висшето.Не знам имаш ли нямаш ли средно образование ,аз съм сигурен ,че с моят успех много добър 4,56 от 1996 имам  ,много по добри знания от теб.

  4. Аз така и не разбрах ,хайде Русия  ,ще завладее Украйна не за 3 дни за 3 години ,възможно из а 13.Те убиха едно поне 10% от цивилното население там  ,което ,преди 2022 ,беше дори по благосклонно към Русия.Най пострадалите градове за Харков ,Мариоупол ,Херсон ,Запорожие.Там са живяли хора проруски настроени ,на всеки оцелял със сигурност е загинал поне един близък роднина .Кка ще накараш тези хора ,да заобичат Русия?Най тъжният пример е Мариопул ,тогава покрай Майдана имаше метежи проруски в този град  стигна се до абсурда украинската армия ,да обстрелва местният милиционерски участък имаше жертви и от двете страни.Сега болшинството от оцелелите 2022 ,които 2014 бяха проруски настроени ,сега не искат и да чуят за Русия.

    • Харесва ми! 2
  5. On 28.04.2024 г. at 7:35, Warlord said:

    Няма развян американски флаг, остава си нагънат във формата, в която го изваждат, и това се вижда съвсем ясно на видео кадрите. Така че няма никакви предпоставки да го оспорват. Щяли са да станат смешни (каквито са и конспираторите в момента), целия свят го е гледал пряко това събитие, един куп радиолюбители дори са го следяли секунда по секунда.

    Това имах в предвид.В разгара на студената война ,учените и властите  от СССР ,са следяли всяка стъпка на американските астронавти.И при най малкото съмнение би имало ,огромни опровержения ,но такива никога не е имало от СССР.Тази версия с холивудският филм ,доколкото съм запознат ,възниква средата на 70 те години от студенти в САЩ ,които явно са били под влияние на някакви наркотични вещества вещества и горе долу до Интернет ерата ,когато подобни на тях теории от мързеливи ,неучили и неграмотни хора избуяха всякакъв вид конспирации ,заради възможността слабоумните хора  ,да се свързват помежду си ,която донесе Интернет.

    • Харесва ми! 1
  6. Руската конституция  една от най съвършените  в света.Говорил съм с юристи познати ,там са предвидени подточки и алинеи ,кога ,къде и как да сигнализираш.Но проблемът не е в законите а  в спазването им.Страна  с Конституция от 18-и век с десетина поправки чисто формално е на по ниско ниво от Руската ,писана 90те години на 20-и век.Дали е по хубаво да живееш в САЩ или Русия.И до ден днешен си има емигрантски поток от Русия ,към САЩ за обратното нямам сведение.

  7. Преди 22 часа, Skubi said:

    Ексюз. По принцип не е печелила толкова много тази империалистична империя....Докато ставаше дума да покорява, колониазира народи с по от 1 до 8-10 милиона население и/или пространства с по 1/2 човек на км2 пространствар нямаше проблеми....Но в по-сериозните войни или не е или с чужда помощ е побеждавала...

    И сега ее този момент, когато ще и преседни. Украина нито може да я глътне, нито може да я изплюе. 

    И Европа и светът да се надявами бавно-бавно почва да схваща, че РФ и последната империалистично настроена държава, която и в 21. век иска да реколонизира територии които някога са били колонизирани от Петър и дъщеря му....

    И това е недопустимо.

    СМСМ

    Ако не бяха САЩ ,донякъде и Великобритания и тяхната помощ в техника най вече СССР ,нямаше как  ,да победят Германия  ,на нейна територия.Хайде  за отбранителната  война ,ще ги отблъснат заради численото превъзходство и второ ,че начело  на Вермахта се е наложил човек грам неразбиращ от военно изкуство.Но за контраофанзивата и за стигането до Берлин ,ако не бе Западният фронт открит юни 1944 и техниката подарена на Болшевиците,те можеше и десетилетие да водят водят статична война там някъде на территорията  ,на съвременна Полша.

    • Харесва ми! 3
  8. Да не се залъгваме ,каквато и съпротива ,да оказват украинците ,потенциалът ,най вече като население(пушечно месо) е в полза на Русия.Тази страна ,народ ли е ,население ли е ,е показвало ,че може  ,да печели войни ,давайки много повече жертви от противника.Разбира се и е губила такива войни пример Руско-Японската и Първата световна.Ако Украйна не бъде приета в НАТО немедленно(извинявам се за русизма) ,това означава ,че ЗАпадът доброволно предава Украйна ,което ще послужи ,като база за много спекулации.Аз съм сигурен ,че Русия  с НАТО не иска и не може ,да воюва ,факт са разширенията на НАТО,най бруталните от  които са трите Прибалтийски републики ,които са до Санкт Петербург.

    • Харесва ми! 1
  9. Преди 5 часа, tekotaka said:

    Доказано е голям процент от педофилити обичащи момченца са започнали като <хомосексуалисти> , казвам започнали , очевидно не са <нормални, истински> хомосексуалисти. Има връзка, но тя не е толкова силна.  

     При педофилите има сериозни разнообразия, различни групи. Има т.н. класически педофили харесващи предимно момченца, има и такива искащи предимно момиченца и много-млади жени 15-18 г. Тези не са способни на нормален секс. контакт със зрял човек. Трета група са неистински педофили- или педофили-содомити- тези обикновенно имат и садо-мазо синдром . Има и други.

    По скоро тези харесващи момиченца  преди пубертета  са педофили ,тези харесващи млади жени(15-18 както сте се изразил) ,не са точно педофили.Да не говорим ,че повечето от обектите им на сексуален интерес ,на 15 отдавна не  са девствени вече .А и е доказано ,че момичетата навлизат в пубертета много по рано от момчетата и ,поради това,че връстниците им момчета изглеждат доста невръстни в този момент техният сексуален интерес се насочва към батковци или чичовци.И да добавя в България няма проблем от законодателна гледна точка  ,ако имаш доброволен сексуален контакт , с лице навършило 14 години.Друг е въпроса ,че има категория склоняване към проституция ,на непълнолетни лица и тези ,които правят секс с момичета от 14 до 16 биха ,могли да бъдат съдени по тази категория.

  10. On 13.04.2024 г. at 2:42, cucumerario said:

    Не знам, ще трябва да питаш специалистите по половете с които бъка форума, може би правят разлика. Предполагам някакъв по-нормален педераст, т.е педераст, ама в някаква норма за педерасти, с която  отново ще се налага да свикваме.

    Трябва  ,да поясня  ,че според мен не трябва да се слага знак на равенство .между хомосексуализъм и педофилия.Първото стига  ,да се прави там в тесният кръг , и да не  се крещи и да не  се развява  ,като някаква ценност ,между възрастни индивиди е ОК.А за педофилията ,няма оправдание  ,независимо хомо или хетеросексуална е.

  11. Преди 32 минути, cucumerario said:

    Думичката педераст, произлиза от думите дете и любовник, т.е. този който има за любовник - дете. В българския език тази дума погрешно се използва за хомосексуалист. Но грешката не е случайна и следва наблюдателността на българина, че една голяма част от хомосексуалистите, предпочитат, за сексуални партньори незрели малки момченца и в този случай е точно на място.

    Айде бе не знаех,благодаря  ,че ми обясни .А ако възрастен мъж прави секс с момиче нимфофаст ли е?

  12. Преди 15 минути, cucumerario said:

    Хомосексуализма е твърде рядко генетично обусловен, той е социално явление и обикновенно е свързан със съпровождаща психическа лабилност.

    Дора, като ентусиаст и предполагаем психолог, може да ти го обясни , но едва ли...:)

    Повтарям нищо против никой.Но там в ъгълчето ,винаги е имало такива факт около 10% ,винаги ще ги има ,но да си седят там в ъгълчето и да не искат извънредни права.Против съм за случаи ,като Оскар Уайлд или Георги Парцалев ,които са лежали в затвора за педерастия.Даже Парцалев при присъдата споменава една реплика "коскоджамити съдии се занимават с нашите дупетии".Нека си има такава общност хомосексуална  и да си останат там в кръга ,но извън този кръг ,да не искат ,да ни убеждават нас нормалните ,че тяхното е нормално.Сексът е единствено за възпроизвеждане на вида .Техните анални опити са неуспешни.

     

  13. Най практичното  е ,че ако няма хетеросексуални които да родят хомосексуален ,то и самите хомосексуални ,нямаше  да ги има.В техен интерес е ,да поддържат агресията си на полезният минимум.Аз съм на мнение  ,че хомосексуализмът е генетичен дефект  ,казано по научно брак.Но в нашият случай  ,на човешкият брак ,винаги има чувства.тези чувства проповядват и те са хора и т.н.Но този брак ,да заявява ,че има всичките права на света ,че и повече от нормалните  ,несбърканите  ,това не го приемам и никога не бих го приел.Вашето  място е там в  ъгълчето ,споделяйте си мръсотиите с вашите другари ,но не искайте права.Ако получите тези права и вас няма да ви има да ви ева майката нефелна.

    • ХаХа 1
  14. Има някакъв канал в Тик ток съзидателно общество  ,нещо като комунизмът на Томас Мор проповядват.Нали много пъти се сблъсквах с тях и с българските и с руските им подразделения.Само ,ако се спомене името Путин и колко им плаща те блокират.А иначе съм спорил с тях за теми ,като например ,че Земното ядро  е под огромно напрежение и всеки момент  ,ще се взриви ,освен ако хората не променят мисленето си. Когато ги питам ,знаят ли какъв процент от масата на Земята е биосферата те не знаят а тя  е 0,05% от масата на планетата ни.Как може  0 ,05 да повлияят на 99,95.Отделно ги питам нонстоп с какви уреди измерват налягането на земното ядро?Отговор няма.Но ако спомена Путин с нещо лошо край банът ми е сигурен.

  15. Вместо Космоса  ,да е приоритет то вътрешните драми на Земята са.Отдавна ние Земляните трябваше  ,да имаме колонии и на Луната и на Марс.Защо нямаме?единственият шанс  на човечеството  ,като биоологичен вид  да оцелее е да  се разсели на други космически тела.До тогава един невидян уж малък астероид 1-2 километра  сбогом Биосфера.И Земята става Марс.

  16. Прекалено се  разводниха нещата.На тази война трябва ,да се сложи край.То малко като гражданската в САЩ се получава ,тестват си модерните въоръжения ,на цената на човешки животи.И от двете страни.Хайде да стига.

    • Харесва ми! 1
  17. На русофилите шериата в Чечения (не Чечня) им  пречи ,но същевременно на палестинските терористи шериата  ,не им пречи.Има си достатъчно видеа от 11.09 след събарянето на небостъргачите в Ню Йорк ,започнаха масови празненства  в Палестина точно ,всеки ,който се интересува ,има Интернет сега ,може  ,да види ликуването на Палестинците.Говорим за дни ,в  ,които самият Путин се е хвалил ,че е първият държавен глава изразил съчувствие на САЩ и оказал им предложение ,да им помагат в битката с Тероризмът ,което, предложение е любезно отклонено от тогавашното Републиканско управление. 

  18. On 31.03.2024 г. at 23:30, Skubi said:

    Сталин как правеше?

    Нет человек  ,нет проблем.Тази руска земя  ,колкото и да е голяма ,дали ще стигне на Путлин ,пардон Путлер ,да закопае враговете си.От интервюто му пред "полезният идиот" ,той не скри възхищението си и от Хитлер ,в неговият мозък Полша е нападнала Германия  на 1.09.1939.Това  ,че симпатизира на Сталин е всеизвестно.Даже имаше предложение  ,Волгоград в  определени дни на годината ,пак ,да се нарича Сталинград.Сигурно не е прието понеже съветниците са му подшушнали ,че с името Сталин ,бая  ,ще разгневи немалка част от народностите и етносите в РФ.

  19. Преди 3 часа, deaf said:

    Защо им е на украинците тайно да пращат четирима брадати да убиват посетителите на концерт,като един дрон може да свърши същата работа? Впрочем,украинците винаги атакуват с дрон само военни цели,но сега изненадващо решили да пратят терористи в Москва да убиват цивилни на концерт! Някаква логика?!

    Огромна чат от Руските граждани всъщност съчувстват на украинците въпреки Путинистката пропаганда.Говоря и за чат от тези 87%(уж) процента гласували за Путин.За Путин това е идеална възможност ,да дискредитира украинците (които той сам отрича  ,че ги има).Путин трябваше  ,като стана президент на 31.12.1999 ,да забрани Интернета  ,както и досега е забранен в Северна Корея.Сега  ,няма  ,как ,да  спре достъпа на руските граждани и до алтернативни източници на информация ,което си тоталщета за режима и в неговият мозък му трябва нещо такова ,което уж да увери руснаците ,че това е дело на украинците.Няма как да успее ,не са толкова тъпи руснаците  ,уплашени да  ,но не и тъпи.

    • Харесва ми! 3
  20. Умишленото нападение на цивилни райони в друга страна (призната от твоята) ,без дори и да си обявил война ,на тази страна не е ли тероризъм?Жертвите на руският тероризъм  ,не са ли много повече от тези в Крокус Хол (много яко руско име).Даже  в моите разбирания съм напът да впиша и ТЕЗИ Жертви в графата руски тероризъм.Путин ,ако играе роля е много лош артист ,той директно си обвини Украйна и ги заплаши със страшно отмъщение.Може ли нормален мъж  и то начело на голяма страна ,да разсъждава така.Путин е невменяем ,да заема тази длъжност ,колкото по бързо руснаците се усетят и го снемат от поста по добре и за тях и за останалият свят.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...