Отиди на
Форум "Наука"

Damjan

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Damjan

  1. Истината не е толкова далече в миналото и хората я осъзнават и виждат. Хората не само в България но и в Македония. Ако България имаше правилната политика щяха да осъзнават по бързо. Македония няма бъдеще това е ясно на всеки който има някаква представа от сигурност и държавност. Хоби експертите може да четат постовете ми посветени за Македония. Впрочем след като войната в Украйна запойна стана модерно да се говори за хибридна война. Да се мълчи за истината в Македония обслужва само един интерес - на тези които я създадоха. Кои бяха те?
  2. Оказа се че може да имаме големи проблеми със снимките и други документи поради лицензи. Ще се придържаме към наши статии и на хора които даряват статии от тях лично. Мерси за предложенията, ние продължаваме да се опитваме да подобряваме сайта.
  3. Здравейте, направихме нов сайт за Македония ще се радваме ако го разлгедате. Ако познавате хора които имат какво да кажат по темата и искат да напишат статия - коментирайте тук. Македонският език (Македонскиот јазик) и спорът по тази тема винаги ще бъдат предмет на дискусии на Балканите. Аз съм изследовател на историята, който е тясно свързан с източника на проблема, и целта ми е да помогна на хората да разберат тази толкова спорна тема. The Macedonian language and the dispute about this topic will be always a matter of discussion on the Balkans. I am a history researcher who have tight bonds with the source of the issue and my goal is to help people understand this so controversial topic. Die mazedonische Sprache und der Streit um dieses Thema werden auf dem Balkan immer ein Thema sein. Ich bin ein Geschichtsforscher, der eng mit dem Ursprung des Themas verbunden ist, und mein Ziel ist es, den Menschen zu helfen, dieses so kontroverse Thema zu verstehen.
  4. Страхотно! Благодаря за съветите. Ще отнеме време но ще ги реализирам и после ще ви ги покажа пак. Точно от подобна критика имам нужда. Ако има други идеи, казвайте.
  5. Здравейте, направих някои допълнения, които може да се видят на англиийси - https://north-macedonia-blog.com на немски език - https://mazedonische-geschichte.com За мен е важно българският наритив изразяващ нашата позиция относно северна Македония да е ясен и точен затова ако имате критика или мислите че може да се допълни нещо моля кажете ми. Това как комуницираме нашата история към света е важно и затова бих искал да използвам възможноста, която този форум предлага да събера различни мнения относно начина по който изграждам националната ни теза към тази част от нашата история. Поздрави, Дамян
  6. Благордаря на всички за участието и споделеното мнение. Бих искал да задам, към всички вас няколко въпроса и да споделя някои наблюдения. 1.) Ако българското самосъзнание и идентитет се формира 17-18 век защо има византииски император "българоубиец"? 2.) Ако хората с българско самосъзнание са били главно на балканите и то в Мизия, защо има Българии създадени в други географски ширини? 3.) Защо в стари арабски разкази се говори за Белград града с белите стени на българите? 4.) Защо в България се е учило как поп Кръстю предава Левски (а предателя е Димитър Общи - сърбин)? В разговори с румънци разбрах че румънците и руснаците са освободили Добруджа от нас и това е официалната версия която още учат в училище. Сигурен съм че и сърбите учат как са освободили западните покрайнини На мен лично ми изглежда че някои си пише история и то не от 20 век. Много по отрано се е почнало чрез исторически подмени да се обслужват геостратегически интереси. Тези подмени в момента вече се считат за официални версии на историята. Пример - ние всички сме славяни.
  7. skiahtro вие сте прав това е геноцид, но и процес на насилствена промяна на идентитета. Македонци няма, тези които се наричат македонци са дефакто българи с подменен идентитет. Еквивалентен пример са "пoмаците" в България които са българи вярващи в исляма. Някои политически партии обаче искат да ги изкарат нова нация или турци. Обратно към Македония: Моля прочетете http://sudbini.com/македонски-идентитет/ Може би ще видите хронологията на подмяната направена от Сърбия с покровителството на Русия.
  8. Здравейте, след месеци ровене в различни архиви и допълнителни книги успяхме да съберем достатъчно информация, която бе подредена по хронологичен ред. Поради обема и снимковия материал, който бе събран тезата е описана и представена в два интернет сайта - на немски http://mazedonische-geschichte.com и на български sudbini.com Бихме искали да разберем дали има някои, който може да обори нашата теза или може би да я подкрепи. Ще се рафваме и на критика от страна на посетителите на този форум. Поздрави, Дамян

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...