Отиди на
Форум "Наука"

StefProf

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ StefProf

  1. Догодина ще се опитам да направя качествени снимки, но от коментарите съдя, че никой не е виждал такава монета.
  2. 50 лева 1943 са сечени в Германия от стомана и покрити със сплав от Мед и Никел. Моите монети са покрити само от едната страна - лицевата, поради икономия или са фалшификат.
  3. Съжалявам, че не можах да направя добра снимка с телефона. Чистих ги със сода за хляб. Монетите ги имам от 60 години. Както писах по-рано двата метала се различават от двете страни, а от страни на надписа си личи най добре, че са два метала. Друга снимка не мога да направя защото монетите останаха в България.
  4. Направих снимка с телефона, но не е качествена. Двата метала ясно си личат като се гледа монетата от страни-"Боже пзи България" лицевата част е от по-светъл метал задната от по-тъмен. Може би става въпрос за монети ментета.
  5. Често ли се срещат монети от 50 лева 1943 лицето и гърба да са от различен матал?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...