Отиди на
Форум "Наука"

Kalomain

Потребител
  • Брой отговори

    17
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Kalomain

  1. Аз съм му чел само тази книга и си я смятам за много полезно пособие. Докато даскалувах, мои дипломанти превеждаха един труд за арианството и по тази книга си направиха част от апарата към дипломните работи.

    Глишев, каквото търси човек, това и ще намери. :tooth: В края на краищата така и не разбрах кой е Пламен Тимев, но очевидно ти си наясно.

  2. 19 септември (неделя) от 16.00 ч. : “Истинският и фалшивият Гносис”

    26 септември (неделя) от 16.00 ч. : “Науката на вътрешното освобождение”

    Място на провеждане:

    гр. Бургас, к-с “СЛАВЕЙКОВ”, бул.“СТЕФАН СТАМБОЛОВ” 92, ет.2

    Web site : http://www.lectorium-rosicrucianum.bg/

  3. 19 септември (неделя) от 16.00 ч. : “Истинският и фалшивият Гносис”

    26 септември (неделя) от 16.00 ч. : “Науката на вътрешното освобождение”

    Място на провеждане:

    гр. Бургас, к-с “СЛАВЕЙКОВ”, бул.“СТЕФАН СТАМБОЛОВ” 92, ет.2

    E-mail : lrc_burgas@abv.bg

    Web site : http://www.lectorium-rosicrucianum.bg/

  4. Книгите на Ян ван Райкенборг и Катароза ди Перти са преведени отдавна на български. Според мен най-интересна от тях е "Идващия нов човевек". Предстои издаване на "Гностичните мистерии на Пистис София", но може би ще стане следващата година.

  5. Ето едно растение, което ме изненада най-вече с името си - тракийско омразниче. То е от защитените видове на Сините камъни. Очевидно е доста рядко, защото никога досега не съм го виждала - разбрах, че го има от информационната табела към лифта. Дали някой знае защо името му е такова?

  6. Здравейте!

    Преди около десет години синът на приятелка е намерил това нещо в пясъка, докато си е играел. От камък е - не съм сигурна дали е шлифован или има някакво покритие, но ако има - то просто не си личи. Имате ли представа какво може да е и дали има някакво значение:

    klz1250444829t.jpg

    bfi1250444875a.jpg

    bfi1250445010p.jpg

  7. Ами ще ти споделя една голяма тайна. Неотдавна купих едно местенце от половин декар. Избрах го не случайно. Там Вълчан войвода е заровил своето прочуто съкровище. Но намирането не е лесно. Съкровището можело да бъде открито само ако мястото се прекопае между празника на Св. 40 мъченици и Гергьовден. При това не всяка година може да се открие, а се изчисляват годините. Лошото е, че тази част от картата, в която е пишело как се определя годината липсва. Тъй че сега единствената възможност е да се прекопава всяка година - иначе, а прескочиш една година, а може да се наложи да се чака после четвърт век.

    Тъй че ето моето предложение - от мен мястото, от теб копаенето. Като намерим съкровището - делим наполовина. :bigwink:

    PS: И като съм почнал до споделям, ще ти кажа още една голяма тайна. Тук из форума се въртят още 2-3 дето също имат по едно такова място (разбира се с други хайдушки съкровища). Тъй че ако пуснеш темата още 1-2 пъти, нищо чудно да получиш още такива оферти. :bigwink:

    Купил си резервата Ропотамо? Браво! :smokeing::biggrin:

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...