Отиди на
Форум "Наука"

Moskito

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Moskito

  1. Ето и обещания отговор на г-н Василев от сайта http://fungi.biodiversity.bg/ Потвърдиха се и моите предположения,че става въпрос за червен(бакърен) овчи нос. За пънчушката обаче след всички проучвания,така и не открих пълни съответствия с показаната на снимката. Armillaria Mellea е с подвит ръб на гуглата и има люспички отгоре. Все пак отровните двойници се разпознават лесно,поради липсата на пръстенче върху пънчето. И въпреки силното ми любопитство,обещавам: ще внимавам с консумацията. Oops! Дублирах поста.Моля модератора да изтрие горния. Извинявам се. cracking: Готово!
  2. Благодаря,колеги. Посетих сайта,посочен от колегата @fixxxsers и пратих въпросите си на тяхната поща. Сега очаквам отговор,като го получа,непременно ще споделя резултатите. Междувременно,ако някой ги разпознае,нека се обади.
  3. А нещо конкретно за имената им? Нарочно не съм ги именувал,за да не подвеждам с отговорите. Иначе принципа с всички непознати е наистина този. До сега не съм грешил,но винаги има пръв път.А при гъбите понякога той е и последен.
  4. Здравейте,в средата на октомври набрах тези два вида гъби. Интересува ме знаете ли какви са и как най-добре се приготвят.В момента отлежават бланширани във фризера ми.Понеже досега не съм ги виждал освен на картинка бих искал да съм сигурен на 100%,че са тези,които аз си мисля,че са. Благодаря предварително на всички познавачи,които се изкажат по темата.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...