Отиди на
Форум "Наука"

Folko

Потребител
 • Брой отговори

  32
 • Регистрация

 • Последен вход

Отговори публикувано от Folko

 1. in progress

  от закона на ом за цялата верига намираш тока равен на електродвиж напрежение разделено на вътрешното съпротивчение +останалото

  I=e/r +R

  12/0.5+5.5=2A

  I=U/R

  U=RI=2.4=8V

  Икажи ми не видя ли нНАЙ-ГОРЕ В РАЗДЕЛ ФИЗИКА КАВО ПИШЕ

  а да и резисторите са последователно свързани и поради това токът е константа ако не си разбрала

 2. не бе, не ме обиждаш, в училище биах отличник, ама от тогава минаха 25 години, просто сега се занимавам с неща дето ниамат нисщо общо с физиката, а и от както завърших съм чел само художествена литература.

  писах в този форум не някой да ме поучава, а да ми каже колко ще покаже един кантар ако в него се забие човек скочил от 30м. това е

  виж сега никой не иска да те поучава! аз също чета худ литература ама няма да се хвана да тълкувам достоевски например, както писаах в новата тема не ми хареса, че се правят нови инови теми само за един въпрос, а това колко ще покаже кантара е друга задача, защото там ще окаже влияние натрупаната кинетична енергия :biggrin:

  та алберт А. е казал : един мой приятел нямаше достатчно въображение да стане физик и стана писател :bigwink:

 3. Така.. точно на връх Коледа(да ви е честита) влизам в любимия ни форум и какво да видя - въпрос за теглото и реших:

  поради огромният брой хора, които се регистрират в подобни форуми с цел да им бъде решена 1 задача за училище и си правят нова тема само за 3 поста и така направо се задръства форума, да се направи така, че всеки, който има прост въпрос(и сложни разбира се)нека пише в тази тема, където отряд от обучени физици ще помагаа :biggrin:

  мисля, че админите ще се съгласят, че така ще е по-подредено и прилежно :bigwink:

 4. здравейте, понеже навремето не се напъвах с физиката, сега ми се налага да търся отговор на струва ми се елементарен въпрос.

  колко е теглото на свободно падащ предмет с маса 100 кг. след като е изминал 30 метра

  моля някои да ми каже формула по която мога да изчисля

  мерси предварително :lightbulb:

  та не искам да обиждам, но май ти изобщо не си отварял учебвик - това въпрос от анкета лие или преговор или състезание за блондинки!? :sneaky2:

  отговорът се крие във въпроса колко е ТЕГЛОТО на СВОБОДНО ПАДАЩ ПРЕДМЕТ - ако си прочел елементарното опр че имаме тегло когато тяло е поставено на опора или окачено на нишка ще разбереш, че ТЕГЛО в ситуацията НЯЯЯМААА.

  тия маси метри са ги дали за заблуда

  всяко тяло има маса, тегло - не винаги

  та пак да кажа маса има, но е в БЕЗтегловност и няма ТЕгло :biggrin: и за кви формули приказваш

 5. Лично аз съм ги чела по реда на излизането им и съм съгласна Warlord, че не е необходимо да се спазва определен ред. Авторът е добър и не ти се налага да се чудиш: "Този пък кой е?" :book:

  говорих за явления от рода - кой е тоз Ридкари(или както там беше)Кафявия или Диблър Самсипрерязвамгърлото :biggrin:

 6. AN EMBUGGERANCE

  Folks,

  I would have liked to keep this one quiet for a little while, but because of upcoming conventions and of course the need to keep my publishers informed, it seems to me unfair to withhold the news. I have been diagnosed with a very rare form of early-onset Alzheimer's, which lay behind this year's phantom "stroke".

  We are taking it fairly philosophically down here and possibly with a mild optimism. For now work is continuing on the completion of Nation and the basic notes are already being laid down for Unseen Academicals. All other things being equal, I

  expect to meet most current and, as far as possible, future commitments but will discuss things with the various organisers. Frankly, I would prefer it if people kept things cheerful, because I think there's time for at least a few more books yet :о)

  PS I would just like to draw attention to everyone reading the above that this should

  be interpreted as 'I am not dead'. I will, of course, be dead at some future point, as

  will everybody else. For me, this maybe further off than you think - it's too soon to tell.

  I know it's a very human thing to say "Is there anything I can do", but in this case I

  would only entertain offers from very high-end experts in brain chemistry.

  Обръщение на Пратчет излязло в сайта на Пол Кидби (http://www.paulkidby.com/news/index.html)

  Аз не знам какво да кажа...

  (пост на Камендил БГТФ)

 7. ХА аз ги четох през 8 клас в часовете по английски-доста забавно, наистина добре е да се четат подред така резбираш кой кой е, защото връзката м-ду отделните книги е огромна, но доста е трудно да се намерят всичките посочени книги

 8. 1. Двигателя не е руски, а украински

  2. Модернизиран е, ъпгрейдван е и е построен от американците. Украинците нямат пръст в него.

  казах, че съм невеж в двигателите :biggrin: но трябва да признаем и заслугата на УКРАИНЦИТЕ все пак, американците просто имат средствата :bigwink:

 9. Добре, а защо не можем да го направим сега като предизвикаме няккава мутация??

  защото е анти морално и нечовешко, също като клонирането :biggrin:

  не вярвам, че ще се получи нещо свястно - представи си един гигант със сърце колкото главата ти , огромни и слаби кръвоносни съдове, проблеми с костите и мозъчно разтройство -това ли изкаш да създадем-същество, което ще трябва да убием от жалост :sneaky2:

 10. да те пък ще станат десетки супер сили, то сащ сякаш не контролират половината капитал на планетата, аз питам кога ще оставят някой де се изравни с тях е сега гледат иран развива ядрени програми - айде всички повличат отгоре му, след някоя друга година китай вдигне глава-айде пак повличат всичко отгоре му, а също и с тези вйни за освобождаване от диктатори и талибани са си направо изгодни - че то новите правителства на кого ще са подвластни- на Таджикистан може би? :crazy_pilot: тия янки добре са си изиграли картите и здраво стискат придобитото и мислят да го увеличат, следвайки максимата или ще ни лижете подметките или сме срещу вас , но кой знае какво ще стане в следващите 10 камо ли 100 години

 11. Според мен макар и от сравнително скоро да съществува на картата като отделна държава това почти без конкуренция е САЩ. Само за около 200 г. от както съществува и вече е с приза за единствената държава използвала ядрено оръжие срещу цивилни. Нещо повече моят лидер е взел участие във Корейската война, Виетнамската война, Ирак 1 и Ирак 2, Авганистан, Сърбия. Дори без да броим геноцида срещу коренното местно населеие защото все пак тогава не е била още държава и да си затворим очите за Втора световна защото тогова кой ли не е участвал, то пак, според мен е достоен претендент за приза Агресор номер 1 на второто хилядолетие. Дайте и вашите предложения за този приз. Аз се сещам за малко държави които могат да са конкурентни.

  Напълно САЩ заема първо място

 12. Зачудих се как така може да има тикви по 60кг ( около 5n), а не може да има човек, който примерно да е висок 20м. (Става въпрос за генна мутация)

  по същата причина поради която слонът е 10 пъти по-малък от кита.

  това са тикви, те си стоят и растат,не може просто да бръкнеш в гените на човек и той да стане гигант(нали знаеш, че хората с гигантизам умират преди 40 год възраст), просто трябва да изчакаме еволюцията да го направи :crazy_pilot:

 13. Буааааааааааааа, война!!!! ОК всички на оръжие,ама срещу кого :crazy_pilot:

  Половината срущу Русия, другата срещу САЩ, а които не искат да се бият ги пращаме в Иран.

  Човече война е последното нещо, което ни трябва :biggrin:

 14. Ти някой пример няма ли да дадеш, до който си достигнал. Тази задача сам ли я формулира. Какво намираш интересно в нея (с което да се различава например от ученическите задачи). Може ли да се прилага за нещо друго (друга задача например).

  Ей така - без мотивация трудно някой ще се навие да смята...

  ами аз я реших вече например таблица с равни стълбове и колони отговаря на условието, а също и две симетрични таблици една до друга

  използва се помощна лема без която няма как да я решиш също така и метода за изтегляне на 1 в ляво и горе, но няма знначение.

  На олимпиада е давана и просто ми стана интересно, ако на теб или някой друг му се мисли ще постна и други

 15. :) Колега ето едно рефератче на руски за атомното ядро. малко късно, но все пак може да свърши работа на някой. То като гледам в този сайт има доста реферати на тема физика ;).. Айде сайта => тук

  бре колеф незнам за приятелчето ама на мен ми трябва

  усещам, че се уформя едно физично ядро в тоя форум, ама математици няма и се гледат само задачки от даскалото :head_hurts_kr:

 16. 10x за линкчето има интересни неща, не само и то не само за лазера.. А що се отнася до информацията за лазера като гледам повечето е от всеобщо познатите неща, но благодаря.. Сайтчето и наистина интересно...

  За нищо! Ако се натъкна на нещо полезно ще те уведомя

 17. Ми дефакто така се получава..иначе със съгорност лежат на една права, аке не лежаха трябваше да е уточнено. Все пак представи си две топчета и за да слойиш едно между тях няма ли да лежи на правата която свързва двете топчета. А и може и да се вадят някаде споменах че просто според мен така се решава, не твърдя че е напълно верна... Просто принзипа за супер позиция това гласи.. а те пак могат да се извадят, може и да имам грешка в това че съм ги събрал.. Просто се опитах да помогна и според мен така се решава задачата де, а дали се вадят или събират не съм сигорен..

  Да бе човек! Напълно си прав, просто си направил най-чесо срещаната грешка - събрал си ги и двете с положителна стойност, не трябва така, защото са с различни посоки! От 1 месец само с електростатика се занимавам. Това дето не лежат на една права го дадох само като отделен пример - от ясно по ясно е че тия си лежат. Иначе ти приемам решението само един знак - :good:

 18. Това са пълни глупости.. наистина въпроса въобще не е зададен какт отрябва.. Първо питаш кое има по голяма маса, после същинска маса и тем подобни.. после може да решеш и за абсплютна, относителна и тем подобни маси да питаш.. Задавайте ги тея загадки както трябва и малко по обосновано.. Все пак форума държеше добро ниво на образованост.. :head_hurts_kr: :!!!:

  съгласен! това с по-гляма маса и особено същинска маса не ми хареса :head_hurts_kr:

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...