Отиди на
Форум "Наука"

Sashito

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Sashito

  1. А и още нещо! Европа, гладката и дълбоко замръзналата й повърхност с евентуален океан под нея. Не знам защо, но тази, ще я нарека, планета е малко по трудна работа от Марс поне според мен. Първо , че е доста по-дачел от нас ,а и от слънцето.Вс. не знам до колко пречи това, но поне според мен малко или много има пречка. Но ледът!!! Ако не се лъжа мисля че ледената покривка е около 5 километра. Ако се бъркам моля ви поправете ме! Това е важно, защото въпроса е колко дълго ще се разтопява леда ако се изпрати топлинен генератор.. Питам дали микровълните, които използваме във микровълновата печка не биха помогнали. Но откъде да вземем мощност - от слънцето може би, колкото ида е далеч? А А от самият студ може ли да се създаде енергия? Има ли значение дали ще чакаме 3 или 5 или 15 години ,за да се пробие този лед, ако не можем чрез огън. А ако може чрез огън, или някакво топлинно излъчване как ще стане ? Предположения..?! И тук чакам с нетърпение отговор и се извинявам, че не пиша конкретно за Марс в този топик. Благодаря предварително!
  2. Здравейте! Сега се регистрирах! Харесвам астрономията и наскоро разбрах за безплатните кръжоци във обсерваторията във родния ми град Варна. Ходя там около 2-3 седмици (всеки понеделник). Първият път когато отидах разказваха за Марс. Не претендирам, че знам много или, че съм много наясно със всички експериментални мисии до планетата! Но наблегах над идеята за живот на Марс. Какво мислите за част от памук, вода (за да се запази евентуално да бъде в термос), една чашка (може би от термо-стъкло или нещо такова) и семена. Може дори да са микро-организми, които предварително да се сложат във водата. Когато се изпратят на Марс, робота пуска памучето, излива върху него водата със евентуалните микроорганизми или се "закрепват" семената захлюпва цялата работа със чашката или дори да е стъклено купулче и чакаме... Не знам дали е толкова сложно да се направи и дали ще попречи на останалата апаратура, като камера, диоди, изследователска кабинка и разни други чаркове. Възможно ли е чашката (купулчето), макар обхванала марсовата атмосфера по време на захлюпването, да запази "количесство" топлина, да запази влажността на памука и все пак ще пропуска светлина. Какво ще стане? Ще оцелеят ли семената (микроорганизмите). Задължително ли трябва да има кислород, щом има вода. До колкото съм запозната на Марс има 3% Кислород останалото други хим. вещества и най-вече въглероден диоскид. А в лекцията се каза следното "Учените са убедени: има ли вода има и живот..." И наистина се надявам експедициите на марсовите полярни шапки да са успешни!!! Та нека се върнем на памучето и чашката. След време, ако робота отмести чашката и памучето "вирее" на открито какво би станало? Ако евентуално има "живот" на памука би ли се запазил и какво ще стане от него при такива условия? Не знам до колко моето предложение за експеримент е актуален, дали е измислян и е правен някога или е просто абсурден. Пък и предполагам, че няма да бъде толкова скъп с такива специални екстри на борда... Очаквам вашето мнение и ви благодаря предварително....

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...