Отиди на
Форум "Наука"

B3ll0.

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ B3ll0.

  1. Много обичам да се генерализират нещата...
  2. Благодаря ти за интереса! Само че малко повърхносно ми се стува, че си отговорил: 1. Ами те и без това ще изсмучат материята някога - не разбирам накъде биеш?!? Моя въпрос касае случайте, когато фотоните биват привлечени от черната дупка, покрай която преминават. Нали се предполага, че частици (гравитоните) са носители на гравитацията, та привлича ли ги черната дупка и ако не - защо? 2. Смисъла на въпроса е друг - ако СКОРОСТТА на слетлината, а не количеството и бъде намалена, какви физически процеси ще настъпят в средата - приемаме, че я намалим до 300 км/ч в дадена среда - дали за обектите в средата тя ще остане пределна според теорията на относителността или не? И ако и имаме двама братя в дадена среда (с предел на скороста на светлината -300 000 км/ч) и единия премине в друга среда със скорост на светлината - 300 км/ч и полети със скорост, близка до пределната, ралативистичните ефекти ще са като при скорост 300 000 км/ч или 300 км/ч? Надявам се да съм бил достатъчно ясен?!? По въпроса за обръщането - имам предвид скоростта да се намали дотолкова, че посоката на движение да се обърне - възможно ли е и какви ще са физическите последствия от това? 3. Аз също се изумявам - става дума, че тези фундаментални въпроси, които ти приемаш за даденост сега, тогава също са били фундаментални, но за времето си отговорите са били различни - напр. човека тогава се е смятало, че винаги е бил такъв, а сега се смята, че че сме само наследници на малко разклонение от множеството видове човеци. А дори и това не беше вярно преди 10-тина години - тогава се смяташе, че произхода ни е праволинеен.
  3. Много добре! Хайде сега да се хванем и да изградим една нова България....и ДА СЕ ГОРДЕМ С НЕЯ! Вместо да пилеем енергия в търсене на нещо, дето може да е "Уенди", но може и да е "Уелкум ту Джамайка, хев а найс дей!" И преди някой да ми каже, че трябва да имаме корени на които да стъпим, ще му отвърна да гледа 200-годишните корени на САЩ. СТОП! Не съм им фен, но мисля че никой не може да отрече очевидни икономически факти.
  4. Хихихихих... много интересно става като се заговори за политически коректен език но за мен отговора е в самата еволюция - когато условията са обуславят се появяват малки хора, при други условия - гиганти. Ако се питате какво общо има това с интелегентността - просто зависи от условията, при които са се развивали тези групи. и като се има предвид, че разума е функция на еволюцията .... П.С. Много голяма грешка е да се смята, че винаги става дума за разделение на бели срещу черни. Интелегентността в тези случай според мен се определя именно от средата... как да сравним цивилизация, която по географски причини непрекъснато е обменяла опит със съседни народи и такава, която поради причини, свързани с нейното оцеляване като такава е наложило да съществува на малки групи, отдалечени една от друга например? Интелегентността има значение само в същата тази среда, в която е измерена - сложете една Шерън Стоун да се оправи с лъв например (ей, не говоря в сексуален смисъл) :D Просто към момента важна е тази интелегентност, наложена от европейците. Ако сега изригне вулкан като този отпреди 70000 години, теста за интелигентност ще е друг - колко антилопи можеш да убиеш за 60 секунди... Хайде да видим тогава работодателите какви работници ще наемат ... или ще кажете, че преобладаването на негрите в някой спортове е ..... даже не знам как да го определя..??!?! @Anahronia Тези кадри не показват нищо, тъй като не са сравнени с други такива - все едно да отидеш в Перник (примерно - всеки град пасва) и да попиташ няколко човека нещо - хората просто не ги интересува - като кмета на едно люксембургско село, който не знаел кой е премиер вмомента. @margaret*drabble Къде видя под вола телето -Уотсън казва, че са различни от него. ОБАЧЕ, както Андрей намекна по-горе, ако мога да перефразирам (извинявай ако нещо) - крадеца вика "дръжте крадеца". Или казано на български "Гузен негонен бяга". И не ми обяснявайте за расизъм - българите са едни от най-големите расисти, колкото и да не си го признават някой, просто непознатото плаши, а ние нямаме много "черни хора" в България.
  5. 1. Как космите на краката ми разбират колко да пораснат след като ги подстрижа? 2.След като разума се явява функция на еволюцията,може ли да се използва за доминиране на вида?
  6. От известно време ме тормозят едни въпроси: 1.Ако светлината и гравитацията са сходни като величини и черните дупки привличат светлината, привличат ли и гравитацията? 2.Какво ще стане ако скороста на светлината се намали или дори се обърне? 3.Какво е различно сега спрямо времето, когато в Кралсаката Академия на Науките са смятали, че всичко което може да бъде открито, вече е?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...