Отиди на
Форум "Наука"

stanislav_stz

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за stanislav_stz

stanislav_stz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Никой ли си няма представа от подобен вид задачи?
  2. Здравейте! Първо искам да кажа, че съм горд да бъда българин и нека всички не забравяме всички революционери, поети, велики хора, благодарение на които днес сме обособени на световната карта под едно цяло, наречено България. Нека не забравяме датите като днешната, 2юни. Сега по същество. ЗАДАЧА. В среда с показател на пречупване n1=1,5 монохроматична светлинна вълна има дължина на вълната л(ламбда)=600nm. Колко нанометра е дължината на вълната л2 на светлина със същата честота, когато се разпространява в среда с показател на пречупване n2=1,8. a) 720nm б) 600nm в) 500nm г) 400nm д) 300nm Успях да намеря някаква зависимост, например, че . Изрових и за скоростта зависимост, но не ми върши никаква работа. Опитах се да направя връзка между амплитудата на вълната и дължината и, но не мога да открия формула, по която да се ръководя. Ако на някой му се занимава, ще се радвам да ми обясни, ако не му се занимава, поне за отговора да ми подскаже, че вече абсолютно изпуших!
  3. 3gpaBeuTe! Аз съм поредния заблуден, който не може да се справи с елементарни задачи по физика. Имам 11 задачи за домашна работа. Последните 2 са ми особено интересни, но не съм на такова равнище, че да се справя с тях. Става въпроса за Физика (механика и оптика). Ето ги и задачките: Няма да изпадам в много обяснения, но ако има кой да ми помогне с тях, поне да ми подскаже с нещо, ще съм му наистина благодарен! Яко ме тормозят и не ме оставят на мира тези 2 гадини. help

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...