Отиди на
Форум "Наука"

inna

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от inna

  1. Според мен ако не беше прекрасната актьорска игра на Джони Деп филма нямаше да е същия.

    Гледала съм и двете части досега, но първата си беше най-добра. Жалко, че решиха да го правят трилогия...

    Мдааа,той Джони си е простооо Звездата!Но Орландо и кийра също са много добри.И режисьора,и продуцента...абе направо целият екип е страхотен!!!Вярно,че първата си е най-добра,ама нищо не загубихме от другите два филма,не могат да развалят удоволствието от първия!

    СандъкЪт на мъртвеца е много готин,ама беше нещо като вметка,сякаш е правен ей така,колкото да свърже смислово първата и третата част.От трите той е най-безличен.И пак е страхотен!

  2. Според мен християнство ТРЯБВА да се изучава,защото по-голямата част от населението сме християни,има и доста мюсюлмани,но те(поне така знам аз) си имат някакви училища към джамиите.Ще бъде интересно да се учи от време на време и за другите религии,но християнството непременно трябва да е на първо място в материала.Мисля,че ако се възпитат християнски добродетели у учениците,някой ден те ще управляват държавата нормално...Пък и едва ли ще е скучно...На мен ми се иска да имам религия като задължителен предмет.Вместооо единия час биология седмично например. :whistling:

  3. Е,не съм изчела всички постове,пропуснах няколко,но от всички досега последния най ми хареса.В него всичко си беше ясно и съм доволна,че уточнихте,че Библията е много пъти променяна.Не знам точно колко евангелия съществуват,но май четох някъде,че Библията е взела по нещо от всички с изключение на последното открито евангелие-Евангелие на Юда.То доста се различавало от познатите ни факти.Хиляди се ровят в историята,пробват дори да променят света с открития,изопачаващи Христа отвсякъде.Например "Шифърът на Леонардо".Обичам тази книга заради художествената й стойност,ама вижте,не бива всичко изписано да се приема за неоспорима истина.Наскоро четох и друг роман-"Клавдия,жената на Пилат".Там също има нова теория за Исус-че се ЖЕНИ за Мария Магдалена,която е образовано момиче и много го обича и когато го залавят,го пребиват до смърт в затвора.Тази "теория" си е чиста измислица и никой(надявам се) не й вярва.

    Изобщо всякакви приказки относно Исус съществуват.Добре,не мислите ли,че е невероятно вече 2 хилядолетия хората да вярват,да говорят,да изучават нещо,което не е съществувало?Ами как тогава цялото човечество отбелязва Нова година с еталон за сравнение раждането на несъществуващ човек?Не е ли странно някой просто да си измисли несъществуваща личност,да я възхвали "О,той вършеше чудеса!" и маса народ да се юрне да пише за въпросната личност,да говори за нея,да се състави цяла "християнска секта",която по-късно да се превърне в световна религия!Защото според някои мнения и според tanariil точно така излиза.

    Искам да кажа и още нещо за датирането.Както знаем,календара е бил изменян и точната дата едва ли може да бъде изчислена.Възможно е да се допускат грешки с месеци,защо не и с години(това го казвам относно 4 години предполагаема разстояние между смъртта на Ирод и рождението на Иисус).Само да вметна,че древните египтяни,доста напреднал за древността народ,са допуснали грешка в календара си,като не са изчислили няколкото часа,които правят денонощие на всеки 4 години.Така хората страшно се объркали понеже времето,което считали за зима в един момент се оказало горещо като лято.

    А,а tanariil(ако не греша) беше споменала,че еврейския вариант на Иисус Христос е Йешуа Машиах,евреите очаквали своя месия,но не гръцкия му вариант.Окей,сега пък изкарваш едва ли не,че нашия Исус е реално съществувал измамник,който се е представял за Месията,но погрешно се кръстил като превел името на гръцки?!

    Ясно е,че църквата не винаги е била честна към хората,защото често я оглавявали неправилни хора.Но Христос е съществувал,без значение колко факти са били скрити или малко преиначени.Така вярваме християните и ще те помоля,tanariil,ако не друго,поне малко уважение да проявиш към световните религии и нашите вярвания.

    Както казва г-н Кучков,ИЗВИНЕТЕ ЗА ВНИМАНИЕТО! :biggrin:

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...