Отиди на
Форум "Наука"

inna

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за inna

Последни посетители

1021 прегледа на профила

inna's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Мдааа,той Джони си е простооо Звездата!Но Орландо и кийра също са много добри.И режисьора,и продуцента...абе направо целият екип е страхотен!!!Вярно,че първата си е най-добра,ама нищо не загубихме от другите два филма,не могат да развалят удоволствието от първия! СандъкЪт на мъртвеца е много готин,ама беше нещо като вметка,сякаш е правен ей така,колкото да свърже смислово първата и третата част.От трите той е най-безличен.И пак е страхотен!
  2. НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!!!Просто нямам думи!Никой не е правил подобно нещо!Не съм слушала нито една песен на ManOwar,но се чувствам страшно трогната!
  3. Според мен християнство ТРЯБВА да се изучава,защото по-голямата част от населението сме християни,има и доста мюсюлмани,но те(поне така знам аз) си имат някакви училища към джамиите.Ще бъде интересно да се учи от време на време и за другите религии,но християнството непременно трябва да е на първо място в материала.Мисля,че ако се възпитат християнски добродетели у учениците,някой ден те ще управляват държавата нормално...Пък и едва ли ще е скучно...На мен ми се иска да имам религия като задължителен предмет.Вместооо единия час биология седмично например.
  4. Е,не съм изчела всички постове,пропуснах няколко,но от всички досега последния най ми хареса.В него всичко си беше ясно и съм доволна,че уточнихте,че Библията е много пъти променяна.Не знам точно колко евангелия съществуват,но май четох някъде,че Библията е взела по нещо от всички с изключение на последното открито евангелие-Евангелие на Юда.То доста се различавало от познатите ни факти.Хиляди се ровят в историята,пробват дори да променят света с открития,изопачаващи Христа отвсякъде.Например "Шифърът на Леонардо".Обичам тази книга заради художествената й стойност,ама вижте,не бива всичко изписано да се приема за неоспорима истина.Наскоро четох и друг роман-"Клавдия,жената на Пилат".Там също има нова теория за Исус-че се ЖЕНИ за Мария Магдалена,която е образовано момиче и много го обича и когато го залавят,го пребиват до смърт в затвора.Тази "теория" си е чиста измислица и никой(надявам се) не й вярва. Изобщо всякакви приказки относно Исус съществуват.Добре,не мислите ли,че е невероятно вече 2 хилядолетия хората да вярват,да говорят,да изучават нещо,което не е съществувало?Ами как тогава цялото човечество отбелязва Нова година с еталон за сравнение раждането на несъществуващ човек?Не е ли странно някой просто да си измисли несъществуваща личност,да я възхвали "О,той вършеше чудеса!" и маса народ да се юрне да пише за въпросната личност,да говори за нея,да се състави цяла "християнска секта",която по-късно да се превърне в световна религия!Защото според някои мнения и според tanariil точно така излиза. Искам да кажа и още нещо за датирането.Както знаем,календара е бил изменян и точната дата едва ли може да бъде изчислена.Възможно е да се допускат грешки с месеци,защо не и с години(това го казвам относно 4 години предполагаема разстояние между смъртта на Ирод и рождението на Иисус).Само да вметна,че древните египтяни,доста напреднал за древността народ,са допуснали грешка в календара си,като не са изчислили няколкото часа,които правят денонощие на всеки 4 години.Така хората страшно се объркали понеже времето,което считали за зима в един момент се оказало горещо като лято. А,а tanariil(ако не греша) беше споменала,че еврейския вариант на Иисус Христос е Йешуа Машиах,евреите очаквали своя месия,но не гръцкия му вариант.Окей,сега пък изкарваш едва ли не,че нашия Исус е реално съществувал измамник,който се е представял за Месията,но погрешно се кръстил като превел името на гръцки?! Ясно е,че църквата не винаги е била честна към хората,защото често я оглавявали неправилни хора.Но Христос е съществувал,без значение колко факти са били скрити или малко преиначени.Така вярваме християните и ще те помоля,tanariil,ако не друго,поне малко уважение да проявиш към световните религии и нашите вярвания. Както казва г-н Кучков,ИЗВИНЕТЕ ЗА ВНИМАНИЕТО!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...