Отиди на
Форум "Наука"

koonal

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за koonal

  • Рожден ден 2.02.1978

Contact Methods

  • AIM
    kolonal1

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    София

koonal's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Това, което до момента успях да науча е, че хората са живели в каменни къщи подобни на тези в изоставените села в днешна Южна българия. С имената горе-долу ще се справя. Все пак става въпрос за християнската част на Анадола. Парите, които са ползвали, са били сестерции и перпери (от Перперикон). Но това са златните монети. Някой знае ли, дали има сребърни, бронзови или железни монети и как са се наричали? И не успях да открия нищо за обичаите им. Навсякъде се говори за поръстването, но това едва ли е единствената церемония, която са изпълнявали.
  2. Макар аз да не съм добре с чуждите езици, винаги има кой да ми превежда така че, каквото и да ми предоставите на какъвто и да е език, ще съм благодарен. Работя по книга, развлекателна, но с доста исторически моменти. Искам това което напиша да почива на някакви факти, а не всичко да е художествена измислица. Обещаха ми на Венедикова книгите. До Петък ще ми ги доставят. Едната, "Българи, Арменци и Караманци в Средновековна Мала Азия" е изчерана тотално. От борсата на "Пингвините" обещаха, че ще направят всичко възможно поне една бройка да намерят.
  3. Видях, макар да съм зле с руския, разбрах доста нови неща, но не ми вършат работа. Ще купя всички м-ли които могат да са ми полезни за търсенето ми. Няма друг форум като вашия, който да ми е полезен.
  4. Благодааря. Ще си ги взема тези книги и ще ги прочета. Гледам, че тематиката не е точно тази която ме интересува напълно, но със сигурност ще ми е полезна. Задачата, с която съм се заел, не е лека и всичко ще ми е от помощ.
  5. По-точно ме интересува областа Анталия, градовете които са се намирали в нея, какви имена са носели хората тогава, женили ли са са, в какво са живели, какво са яли и нещата от ежедневието им. Ако някой може поне да ме насочи каква книга да търся в библиотеката и дали изобщо има нещо писано някъде за това което ме интересува.
  6. Някой може ли да сподели какви са били Християнските имена на жителите на Мала Азия през 2-3 век и някои от обичаите им? Доколкото ми е известно имало е селища населени само с християни. И дотук се изчерпва информацията, която има в Интернет.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...